0

Στις θρησκευτικές εκδηλώσεις της πανηγυρίζουσας την Τετάρτη 6 Δεκεμβρίου, Μονής Αγίου Νικολάου, στις Καλτεζές, παρέστη ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας.

Ο περιφερειάρχης, σε συνάντηση που είχε μετά την θρησκευτική τελετή, με τον αρχιμανδρίτη Γερμανό Μίχο, προϊστάμενο της μονής, εξέφρασε χαρά και ικανοποίηση για το γεγονός ότι η περιφερειακή Αρχή επέτυχε να εξεύρει τα αναγκαία κονδύλια, προκειμένου να υπάρξει πλήρης αποκατάσταση των σημαντικών βλαβών που έχουν υποστεί τα κελιά στο ιστορικό αυτό μοναστήρι της Αρκαδίας. Όπως εκτίμησε ο Π. Νίκας, η σχετική απόφαση θα υπογραφεί τις επόμενες ημέρες, ενώ αναμένεται μέσα στο 2024 να υπάρξει και η σχετική εργολαβία.

Επιπλέον, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου επισήμανε ότι η Μονή Καλτεζών αποτελεί μέρος της ιστορίας της πατρίδας μας, καθώς είναι συνδεδεμένη με τους αγώνες για την απελευθέρωσή της από τους Οθωμανούς, τονίζοντας πως εκεί συγκλήθηκε η Πελοποννησιακή Γερουσία -“δηλαδή η πρώτη Βουλή που έδωσε και την πρώτη κυβέρνηση των αγωνιζόμενων τότε Ελλήνων” όπως χαρακτηριστικά σημείωσε ο Π. Νίκας.

Την θεία λειτουργία στον πανηγυρίζοντα χθες, Τετάρτη 6 Δεκεμβρίου, ναό του Αγίου Νικολάου Φλαρίου, στην Καλαμάτα, παρέστη ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας.

“Σήμερα είναι μια μεγάλη ημέρα, μια μεγάλη γιορτή. Χρόνια πολλά στο Πολεμικό μας Ναυτικό, το Λιμενικό Σώμα – Ελληνική Ακτοφυλακή και βεβαίως ολόψυχες ευχές σε όλους και όλες που γιορτάζουν” δήλωσε ο περιφερειάρχης.

You may also like

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΑΠΟ: Ειδήσεις