0

Η Ουκρανία κατηγόρησε τον ρωσικό στρατό ότι έχει φυλακίσει σχεδόν 600 ανθρώπους, κυρίως δημοσιογράφους και υποστηρικτές του Κιέβου, στην επαρχία της Χερσώνας, που έχει καταληφθεί πλήρως από τις ρωσικές στρατιωτικές δυνάμεις.

«Σύμφωνα με τις πληροφορίες μας, περίπου 600 άτομα (…) κρατούνται μέσα σε ειδικά σχεδιασμένα υπόγεια στην επαρχία της Χερσώνα», είπε η Ταμίλα Τάτσεβα, εκπρόσωπος του Ουκρανού προέδρου αρμόδια για την Κριμαία, την ουκρανική χερσόνησο που προσαρτήθηκε από τη Μόσχα το 2014 και συνορεύει με τη Χερσώνα.

Οι κρατούμενοι είναι «κυρίως δημοσιογράφοι και ακτιβιστές» που οργάνωσαν «συγκεντρώσεις υπέρ της Ουκρανίας στη Χερσώνα και την επαρχία της» μετά την κατάληψη αυτού της περιοχής από τους Ρώσους, είπε.

«Σύμφωνα με τις πληροφορίες μας, κρατούνται υπό απάνθρωπες συνθήκες και υπόκεινται σε βασανιστήρια», κατήγγειλε η Τάτσεβα, χωρίς να δώσει λεπτομέρειες.

Ορισμένοι από τους Ουκρανούς που κρατούνται στην περιοχή της Χερσώνας -άμαχοι αλλά και αιχμάλωτοι πολέμου- μεταφέρθηκαν στη συνέχεια σε φυλακές της Κριμαίας, σύμφωνα με την ίδια.

Η ουκρανική επαρχία της Χερσώνας, που βρέχεται από την Μαύρη Θάλασσα και αυτή του Αζόφ, με έκταση περίπου 28.000 τετραγωνικών χιλιομέτρων, είχε περισσότερους από ένα εκατομμύριο κατοίκους πριν από την έναρξη της ρωσικής εισβολής στις 24 Φεβρουαρίου.

You may also like

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΑΠΟ: Ειδήσεις