0

Ένας Ρώσος στρατιωτικός διοικητής ακούγεται να δίνει εντολή στους στρατιώτες του να πυροβολήσουν και να εξοντώσουν Ουκρανούς πολίτες κοντά στη Μαριούπολη, σε ηχητικό ντοκουμέντο που περιήλθε στην κατοχή του Κιέβου από υποκλοπή ενδοεπικοινωνίας.

Στο ηχητικό ντοκουμέντο που παρουσίασαν οι «Times» και κατέγραψαν οι ουκρανικές μυστικές υπηρεσίες, ένας στρατιώτης, που δεν κατονομάζεται, ακούγεται να λέει: «Δυο άνθρωποι βγαίνουν από το δασάκι, φοράνε πολιτικά ρούχα». Λέει επίσης ότι βλέπει ένα όχημα, αλλά δεν μπορεί να διακρίνει αν είναι πολιτικό ή στρατιωτικό.

«Καθαρίστε τους όλους!» ακούγεται να φωνάζει ο διοικητής του, λέγοντας ότι δεν έχει σημασία αν είναι άμαχοι ή όχι. «Όλους!» επαναλαμβάνει, για να πάρει την απάντηση του στρατιώτη: «Ελήφθη».

Σύμφωνα με την βρετανική εφημερίδα, το περιστατικό πιστεύεται ότι έλαβε χώρα σε ένα χωριό κοντά στη Μαριούπολη.

Στο ίδιο ηχητικό απόσπασμα, ένας άλλος Ρώσος στρατιώτης ακούγεται να… παραπονιέται ότι οι αντίπαλοι είναι πολύ περισσότεροι και πως οι ρωσικές δυνάμεις δεν έχουν υποστήριξη από τη Μόσχα.

«Είναι 150.000 στρατιώτες!» ακούγεται να λέει για τους Ουκρανούς, για να προσθέσει: «Κι εμείς είμαστε μόλις 3.000… Είναι στα αριστερά μας, στα δεξιά μας, μας περικυκλώνουν, γαμώτο! Είναι τόσο πολλοί κι εμείς τόσο λίγοι. Δεν έχουμε υποστήριξη, δεν έχουμε αεροπορία, δεν έχουμε τίποτα!».

You may also like

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΑΠΟ: Ειδήσεις