Ουκρανία
0

Ο Ουκρανός πρόεδρος, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, κοιμάται δύο ώρες τη νύχτα, βγαίνει έξω μια φορά κάθε τέσσερις μέρες για να αποφύγει τις απόπειρες δολοφονίας του και η οικογένειά του κρύβεται.

Πέντε εβδομάδες μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι περνά το μεγαλύτερο μέρος των ημερών του στο καταφύγιο, αλλά προσπαθεί να μην μείνει κλειδωμένος για περισσότερες από «τρεις ή τέσσερις ημέρες», ώστε να μπορεί να δει την πραγματικότητα της κατάστασης μόνος του

Ο Ουκρανός πρόεδρος φαίνεται να κοιμόταν για «δύο ώρες την ημέρα» τον περασμένο μήνα, καθώς η κατεστραμμένη από τον πόλεμο χώρα του συνεχίζει να αντιμετωπίζει τις δυνάμεις του Κρεμλίνου που προχωρούν, όπως αναφέρει η Daily Mail.

Την περασμένη εβδομάδα αναφέρθηκε ότι ο Ζελένσκι έδωσε την πρώτη του συνέντευξη σε ρωσικά μέσα ενημέρωσης – τα οποία η κρατική ρυθμιστική αρχή μέσων μαζικής ενημέρωσης Roskomnadzor απαγορεύει τη μετάδοση – από την αρχή της εισβολής, με πέντε δημοσιογράφους σε διάφορα κανάλια να υπόσχονται να δημοσιεύσουν τα όσα ειπώθηκαν.

Ένας από τους συνεντευξιαζόμενους ήταν ο Βλαντιμίρ Σόλοβιεφ. Ο Μιχαήλ Ζιγκάρ της Kommersant ήταν επίσης εκεί, μαζί με δύο δημοσιογράφους των οποίων τα καταστήματα είναι απαγορευμένα στη Ρωσία – ο Ιβάν Κολπάκοφ από τη Meduza και ο Tikhon Dzyadko του Dozhd TV.

Η οικογένειά του, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, κρυβόταν κάπου στην Ουκρανία για να ξεφύγει από τις δυνάμεις της αντιπολίτευσης, καθώς φοβάται ότι η γυναίκα και τα παιδιά του θα είναι στόχοι δολοφονιών.

«Σας δίνω αυτή την εξήγηση αντί για ένα ναι ή ένα όχι γιατί προς αυτή την κατεύθυνση πηγαίνουν οι σκέψεις μου, με συγχωρείτε, η μέρα μου ήταν λίγο χάλια, δεν κοιμήθηκα καλά χθες το βράδυ», είπε ο Ζελένσκι, στη μέση της απάντησης του σε μια ερώτηση, καθώς συζητούσε την απομόνωση που απειλεί να αντιμετωπίσει τη Ρωσία και τις καταστροφικές συνέπειες της Μαριούπολης.

Ο Alexander Morozov, πολιτικός επιστήμονας και μέλος του Κέντρου Ρωσικών Σπουδών Boris Nemtsov (Πανεπιστήμιο του Καρόλου, Πράγα), χαρακτήρισε τη συνέντευξη «θεαματικό γεγονός».

Σε μια ανάρτηση στο Facebook, ο κ. Μορόζοφ είπε: «Είναι προφανές ότι ο Ζελένσκι επί 30 μέρες κοιμάται δύο ώρες τη νύχτα, αλλά αποφάσισε να βγει και να μιλήσει εν μέσω σοβαρής αϋπνίας – για την οποία μίλησε στη μέση της συνέντευξης. Ο Θεός να του δώσει δύναμη. Είναι δύσκολο να διαχειριστείς ένα τέτοιο άγχος 30 ημερών. Και είναι ακόμα πιο δύσκολο να παραμείνουμε ανοιχτοί, να μην προχωρήσουμε στη γυμνή ρητορική του μίσους. Και όμως συνεχίζει να μιλά στη γλώσσα του «ανθρώπινου κανόνα», του πόνου, της ειλικρίνειας».

You may also like

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΑΠΟ: Πολιτική