0

Βρετανός πρώην στρατιώτης σκοτώθηκε πολεμώντας στο πλευρό του ουκρανικού στρατού στην πόλη Σεβεροντονιέτσκ (ανατολικά), ανακοίνωσε η οικογένειά του μέσω ιστότοπων κοινωνικής δικτύωσης, ενώ σύμβουλος του ουκρανού προέδρου τον χαρακτήρισε «αληθινό ήρωα».

Ο Τζόρνταν Γκάτλι εγκατέλειψε τον στρατό της Βρετανίας τον Μάρτιο, διευκρίνισε η οικογένειά του. Πήγε στην Ουκρανία για να πολεμήσει μετά την εισβολή της Ρωσίας. Η οικογένεια διευκρίνισε πως ενημερώθηκε για τον θάνατο του 24χρονου την Παρασκευή.

Στην πόλη αυτή της ανατολικής Ουκρανίας βρίσκονται σε εξέλιξη σφοδρές μάχες, καθώς η Ρωσία συνεχίζει την προσπάθεια να κυριεύσει το Ντονμπάς. «Αγαπούσε τη δουλειά του και είμαστε υπερήφανοι γι’ αυτόν», ανέφερε η οικογένεια μέσω Facebook. «Ήταν στ’ αλήθεια ήρωας και θα τον έχουμε πάντα στις καρδιές μας».

Ο Μιχάιλο Ποντόλιακ, σύμβουλος της ουκρανικής προεδρίας, εξήρε τον Τζόρνταν Γκάτλι, τονίζοντας πως χρειάστηκε πολύ θάρρος για να πάει να υπερασπιστεί μακριά από το σπίτι του τα πιστεύω του, «επειδή το έλεγε η καρδιά του», «επειδή δεν άντεχε το κακό», προσθέτοντας πως επρόκειτο για «αληθινό ήρωα» και πως «θα θυμόμαστε πάντα τη συμβολή του στην υπεράσπιση της Ουκρανίας και του ελεύθερου κόσμου».

Το Φόρεϊν Όφις περιορίστηκε να ανακοινώσει πως «προσφέρουμε υποστήριξη στην οικογένεια Βρετανού ο οποίος πέθανε στην Ουκρανία». Το ουκρανικό υπουργείο Άμυνας δεν απάντησε αμέσως όταν του ζητήθηκε σχόλιο από το πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς.

You may also like

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΑΠΟ: Ειδήσεις