0

«Όσο καταρρέουν τα αντιπολιτευτικά αφηγήματα του ΣΥΡΙΖΑ τόσο μεγαλύτερο είναι το θράσος που επιδεικνύει», σχολίασε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Χάρης Θεοχάρης, παρεμβαίνοντας νωρίτερα στη συζήτηση που εξελίσσεται στην ολομέλεια της Βουλής.

«Δεν καταλάβαμε για ποιον λόγο πειράζουν τον κ. Τσίπρα τα διαγγέλματα. Η επικοινωνία του πρωθυπουργού με το λαό, η αδιαμεσολάβητη, είναι ο τρόπος με τον οποίο θεωρεί ότι πρέπει να λειτουργεί η δημοκρατία. Τον πειράζει αυτό τον κ. Τσίπρα; Εκείνο που καταλαβαίνουμε είναι ότι όσο πιο πολύ καταρρέει το αφήγημα του ΣΥΡΙΖΑ τόσο πιο πολύ θράσος έχει ο ΣΥΡΙΖΑ και ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης», είπε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ και προσέθεσε: «Άκουσον άκουσον! Μας λέει εδώ ο ΣΥΡΙΖΑ ότι θεωρούμε εμείς τους πολίτες κομπάρσους. Είναι θράσος όταν λέγονται αυτά την επόμενη ημέρα από την ημέρα που μετέτρεψε σε ηθοποιούς τα στελέχη του στα Χανιά, διότι δεν έβρισκε ούτε έναν να του διαμαρτυρηθεί για τα ζητήματα της ακρίβειας, και θα μας πει εμάς ότι θεωρούμε τους πολίτες κομπάρσους».

«Μας λέτε ότι πηγή όλων των κακών είναι η παγκοσμιοποίηση και ο νεοφιλελευθερισμός. Επί δεκαετίες αυτό που ελπίζατε συνέβη. Σταμάτησε η παγκοσμιοποίηση για λίγο. Μείνανε τα καράβια στη Σαγκάη και δεν έρχονται. Και αποτέλεσμα είναι η ακρίβεια που βλέπουμε. Η ακρίβεια είναι αποτέλεσμα της ιδεολογικής σας χρεοκοπίας», είπε ο κ. Θεοχάρης απευθυνόμενος στα έδρανα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Θέλει θράσος να μιλάει για συμφέροντα ο κ. Τσίπρας, όταν εδώ δεν τόλμησε για άλλους παρόχους παρά μόνο για τη ΔΕΗ. Όταν παίζει το παιχνίδι της καταστροφής της ΔΕΗ, χάριν ποιων, αναρωτιέμαι. Και όταν το παίζει επικοινωνιακά σήμερα αλλά το έπαιζε και ουσιαστικά, καταστρέφοντας τη ΔΕΗ, όταν κυβερνούσε», είπε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ και πρόσθεσε ότι «θέλει θράσος να μιλάει σήμερα ο κ. Τσίπρας για αναστολές στις διακοπές ρεύματος, όταν το 2018, είχαμε 233.000 διακοπές ρεύματος, και φέτος έχουμε 60.000 περίπου διακοπές ρεύματος» και «θέλει θράσος να επαναφέρει το “δεν πληρώνω” στους πολίτες, όπως έγινε και τότε που καλούσε τους πολίτες να σηκώνουν τις μπάρες, να μην πληρώνουν, και πλήρωσαν επί δέκα και επί εκατό και πήγαν και φυλακή».

«Συμφωνήσατε να δοθεί το 15% της ΔΕΗ για να πληρώσουμε στους Γερμανούς τα χρέη. Και η ΝΔ συμφώνησε αυτό το 15% να μην πάει στους πιστωτές μας και να πάει στη ΔΕΗ, για να έχει χρήματα να στηρίζει τον ελληνικό λαό. Και μιλάτε για το 1,5 εκατομμύριο της διοίκησης ή τρία, όταν αυτή η διοίκηση πήρε μια ΔΕΗ με ζημιά 900 εκατομμυρίων, την έφερε στα 900 εκατομμύρια, ώστε να δώσει 800 εκατομμύρια πίσω στον ελληνικό λαό, σε μειωμένο ρεύμα; Είστε ακριβοί στα πίτουρα και φτηνοί στις κότες», είπε ο Χάρης Θεοχάρης.

You may also like