0

«Όσα πετύχαμε ήταν αποτέλεσμα ενός οργανωμένου σχεδίου», ανέφερε ο Γιάννης Οικονόμου με αφορμή τη χθεσινή συνέντευξη του πρωθυπουργού υπογραμμίζοντας πως η κυβέρνηση ο,τι είπε το έκανε και γνωρίζει πως έχει να κάνει πολλά ακόμα.

«Ο πρωθυπουργός ανέπτυξε με αδρές γραμμές το σχέδιό του ώστε με αυτοδυναμία την επόμενη τετραετία να μπορέσουμε να αναβαθμίσουμε τους μισθούς. Για να το πετύχουμε αυτό η Ελλάδα θα πρέπει να μείνει δημοσιονομικά πειθαρχημένη», υπογράμμισε ενώ είπε ότι την ίδια ώρα ο κ. Τσίπρας επέλεξε το μονόλογο ή το μονόπρακτο. «Απέναντι στην ειλικρίνεια και το ρεαλισμό του πρωθυπουργού, ο κ. Τσίπρας επέλεξε ένα καφενείο για να τάξει στους συνταξιούχους λαγούς με πετραχήλια», ανέφερε σημειώνοντας πως «οι εξαγγελίες του αθροίζουν 10,5 δισ. ευρώ χωρίς να πει που θα βρεθούν. Ας θυμηθεί ότι υπήρξε ολετήρας για τους συνταξιούχους και τη ζωή τους», συνέχισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αναφέροντας μια σειρά από μέτρα που πήρε η προηγούμενη κυβέρνηση. «Ο κ. Τσίπρας προσωπικά και ο ΣΥΡΙΖΑ, είναι εκτός τόπου και χρόνου, θέλουν αύριο να ξαναφέρουν τη χώρα στο χθες σε κάθε επίπεδο», πρόσθεσε μεταξύ άλλων.

Ειδικά για τις συντάξεις είπε ότι ύστερα από 12 χρόνια καταβάλλονται αυξήσεις. Επ’ αυτού αναφέρθηκε στις αυξήσεις που θα δουν ανάλογα με την προσωπική διαφορά οι συνταξιούχοι.

Για την ακρίβεια είπε ότι η κυβέρνηση δεν σταματά τις προσπάθειες. «Η κυβέρνηση ανέπτυξε μια σειρά μέτρων που στήριξε το διαθέσιμο εισόδημα», υπογράμμισε και αναφέρθηκε στο μέτρο του Καλαθιού του Νοικοκυριού και στην κάρτα αγοράς ενώ έδωσε αναλυτικά παραδείγματα.

Κλείνοντας την εισαγωγή του αναφέρθηκε στο θέμα των μεταναστών στον Έβρο με στον δήθεν θάνατο της μικρής Μαρίας.

«Ο κ. Τσίπρας αρνείται να αναγνωρίζει την πραγματικότητα. Επιμένει στα ίδια. Ο ΣΥΡΙΖΑ χαρακτηρίζει τις αποκαλύψεις ως fake news», συνέχισε ενώ αποδοκίμασε δήλωση του κ. Τζανακοπουλου για τον φράκτη στον Έβρο. «Ο κ. Τσιπρας εξακολουθεί να μη βρίσκει κανένα λόγο να ζητήσει συγνώμη; Δεν αισθάνεται ντροπή που διέσυρε την πατρίδα του; Αν ερχόταν στην διακυβέρνηση της χώρας θα τον γκρέμιζαν το φράκτη στον Έβρο; Όποιος σιωπά φαίνεται ότι συναινεί», πρόσθεσε.

You may also like

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΑΠΟ: ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ