0

“Ο πνιγμένος από τα μαλλιά  πιάνεται”, λέει η παροιμία και ταιριάζει στον ΣΥΡΙΖΑ, που αναζητά σανίδα σωτηρίας, για να αποφύγουν το εδώλιο η κα. Τουλουπάκη και ο κ. Παπαγγελόπουλος…

Γι’ αυτό τα παίζει όλα για όλα, προκειμένου να αποφύγει στο ακροατήριο την αποκάλυψη της σκευωρίας Novartis και τις ευθύνες του τότε Μαξίμου, για τη  δίωξη των δέκα πολιτικών προσώπων.

Ήταν η εποχή της ανόδου της ΝΔ και ο φόβος μιας επερχόμενης ήττας του ΣΥΡΙΖΑ, παρότι δεν πίστευε ο κ. Τσίπρας τις δημοσκοπήσεις.  Ήταν η εποχή που ο κ. Πολάκης το φώναζε δυνατά και καθαρά, στους συντρόφους του”να βάλουμε δυο – τρείς φυλακή για να πάρουμε τις εκλογές”.

Έτσι ακολούθησαν την “ερντογανική” τακτική, της δίωξης των πολιτικών τους αντιπάλων, αλλά δεν πέρασε καθότι η Ελλάδα δεν είναι Τουρκία και ένας – ένας οι φάκελοι των πολιτικών στάλθηκαν στο αρχείο γιατί δεν υπήρχαν ούτε καν ενδείξεις, εκτός του κ. Λοβέρδου που καθυστερούσε ανεπίτρεπτα να βγει οποιαδήποτε απόφαση. Προφανώς ήθελαν έναν όμηρο.

Τώρα όμως που τα πράγματα αντιστράφηκαν και οι διώκτες έγιναν  κατηγορούμενοι,  ο ΣΥΡΙΖΑ μαζί με την κα. Τουλουπάκη ψάχνει να βρει τρόπους να αποφύγει μια δίκη που δημόσια θα ακουστούν αλήθειες που θα τους εκθέσουν στην κοινή γνώμη και μάλιστα σε προεκλογική περίοδο.

Εφευρίσκουν ιστορίες πολιτικά ανόητες και  στα όρια του γελοίου,  όπως το έγγραφο για την κατηγορία σε βάρος του Ανδρέα Λοβέρδου. Ένα έγγραφο που είχε δημοσιεύσει η ίδια η “Αυγή” τον Ιούνιο του 2020 και είναι μέσα στη δικογραφία, εφευρέθηκε τώρα ως νέο και παραποιημένο.

Κυρίαρχος στόχος να καθυστερήσουν έως και να ματαιώσουν τη διαδικασία στο ακροατήριο για Τουλουπάκη και Παπαγγελόπουλο, δυο άτομα που φέρονται ότι “ύφαναν”, με εντολή του τότε Μαξίμου, τη σκευωρία κατά των δέκα πολιτικών προσώπων- υπουργών και πρωθυπουργών- του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ.  

Δεύτερος στόχος είναι το νέο ΠΑΣΟΚ, που έχει επαναπατρίσει ένα σημαντικό ποσοστό οπαδών του από τον ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος είναι καθηλωμένος στο 22-23% πολύ μακριά από τις εκλογικές του επιδόσεις. Μια υπενθύμιση της υπόθεσης Novartis και των διώξεων κατά του Α. Λοβέρδου, με αρκετή σπέκουλα από τα ΣΥΡΙΖΑίικα μέσα ενημέρωσης, πιστεύουν πως θα πλήξει την εικόνα και της νέας ηγεσίας για να μην υπάρξει νέα “αιμορραγία”  ψηφοφόρων προς τη Χαριλάου Τρικούπη.

Όμως η υπόθεση “σκευωρία Novartis” αρχίζει και μετατρέπεται σε μπούμερανγκ για τον ΣΥΡΙΖΑ, μετά την κατάρρευση και  της τελευταίας προσπάθειας της  κας Τουλουπάκη, να καθυστερήσει τη δίκη.

Η ελληνική δικαιοσύνη δεν είναι σαν την τουρκική. Είναι θέμα τιμής πια, να βρει τους δικαστές και να προχωρήσει η διαδικασία στο ακροατήριο για να ακουστεί η αλήθεια σ’ αυτήν την περιβόητη υπόθεση.  Τίποτα δεν πρέπει να μείνει κάτω από το χαλί…

You may also like

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΑΠΟ: Απόψεις