ΥΠΕΞ
0

Στο Κυπριακό, στην κατάσταση στην Ουκρανία και στις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο επικεντρώθηκαν οι πλέον της μίας ώρας συνομιλίες του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια με τον Κύπριο ομόλογό του Ιωάννη Κασουλίδη, στο πλαίσιο του συντονισμού μεταξύ Αθήνας και Λευκωσίας.

Σε λίγη ώρα, περί τις 12:55, ο Νίκος Δένδιας θα υποδεχθεί στο υπουργείο Εξωτερικών τον Ισραηλινό ομόλογό του Γαΐρ Λαπίντ, με τον οποίο θα έχει κατ’ ιδίαν και διευρυμένες συνομιλίες. Οι συζητήσεις μεταξύ των υπουργών Εξωτερικών Ελλάδας και Ισραήλ αναμένεται να καλύψουν την κατάσταση στην Ουκρανία, τις εξελίξεις σε Ανατολική Μεσόγειο και τη Μέση Ανατολή, καθώς και τη στενή ελληνο-ισραηλινή συνεργασία σε όλους τους τομείς.

Στη συνέχεια, γύρω στις 15:10 θα ακολουθήσουν οι διευρυμένες συνομιλίες στο πλαίσιο της Τριμερούς Συνάντησης των Υπουργών Εξωτερικών της Ελλάδας, του Ισραήλ και της Κύπρου. Οι συζητήσεις μεταξύ των υπουργών Εξωτερικών των τριών χωρών αναμένεται να εστιάσουν στην περαιτέρω ενδυνάμωση της στενής τους συνεργασίας σε διάφορους τομείς, όπως η ενέργεια, η πολιτική προστασία, η οικονομία και η καταπολέμηση της τρομοκρατίας με απώτερο στόχο την προώθηση ειρήνης, ασφάλειας, σταθερότητας και ευημερίας στην Ανατολική Μεσόγειο.

Οι τρεις υπουργοί αναμένεται, επίσης, να εξετάσουν τις προκλήσεις ασφαλείας στην ευρύτερη περιοχή, καθώς και το περιθώριο διεύρυνσης της συνεργασίας με τη συμμετοχή και άλλων κρατών. Θα ακολουθήσουν κοινές δηλώσεις προς τον Τύπο περί ώρα 16:15.

Σημειώνεται πως η τριμερής Συνάντηση έπεται της αντίστοιχης Συνάντησης που πραγματοποιήθηκε στα Ιεροσόλυμα τον περασμένο Αύγουστο, καθώς και της Συνόδου Κορυφής που έλαβε χώρα επίσης στα Ιεροσόλυμα τον περασμένο Δεκέμβριο.

You may also like

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΑΠΟ: Πολιτική