0

Οι ουκρανικές δυνάμεις μπορεί να χρειαστεί να αποσυρθούν σε ισχυρότερες θέσεις στο Σεβεροντονέτσκ, στην ανατολική Ουκρανία.

Συγκεκριμένα, ο ουκρανικός στρατός μπορεί να χρειαστεί να αποσυρθεί σε ισχυρότερες θέσεις στην πόλη Σεβεροντονέτσκ, στην ανατολική Ουκρανία, αλλά δεν θα εγκαταλείψει την πόλη, δήλωσε ο περιφερειάρχης της επαρχίας Λουχάνσκ, στην οποία βρίσκεται η πόλη αυτή.

Οι μάχες μαίνονται στην ανατολική Ουκρανία

«Οι μάχες συνεχίζονται και κανείς δεν πρόκειται να εγκαταλείψει την πόλη ακόμη κι αν ο στρατός πρέπει να αποσυρθεί σε ισχυρότερες θέσεις. Αυτό δεν θα σημαίνει ότι κάποιος εγκαταλείπει την πόλη -κανένας δεν θα εγκαταλείψει τίποτα. Ωστόσο μπορεί να αναγκαστούν να αποσυρθούν», σημείωσε, την ώρα που η Σεβεροντονέτσκ ελέγχεται εν μέρει εδώ και μέρες από τους Ρώσους.

Σήμερα μαίνονται εκεί σφοδρές μάχες, πρόσθεσε ο Σέρχιι Γκαϊντάι, σημειώνοντας ότι η Ουκρανία αναμένει πως η Ρωσία θα εντείνει τους βομβαρδισμούς της στο Σεβεροντονέτσκ. «Υπάρχουν βομβαρδισμοί παντού, 24 ώρες το 24ωρο», είπε σε δηλώσεις που έκανε στο ουκρανικό τηλεοπτικό δίκτυο 1+1. Η Ρωσία θα διεξαγάγει τεράστια επίθεση εκεί, καθώς η Μόσχα έχει επικεντρώσει στην περιοχή αυτή όλες της τις προσπάθειες, υπογράμμισε.

Κομβικό ζήτημα η κατάληψη της Σεβεροντονέτσκ

Η μάχη εδώ και μέρες για την βιομηχανική πόλη έχει αναδειχθεί σε κομβικό ζήτημα, καθώς η Ρωσία εστιάζει την επίθεσή της εκεί ελπίζοντας να επιτύχει έναν από τους δεδηλωμένους στόχους της -να καταλάβει πλήρως την γύρω περιφέρεια Λουχάνσκ για λογαριασμό των ρωσόφωνων αυτονομιστών.

«Αναμένουμε ότι οι βομβαρδισμοί της Λισιτσάνσκ και της Σεβεροντονέτσκ θα αυξηθούν στο πολλαπλάσιο, τεράστιες επιθέσεις προς την κατεύθυνση της Σεβεροντονέτσκ και της Ποπάσνα και απόπειρες για άλλη μια φορά (των ρωσικών δυνάμεων) να διασχίσουν τον ποταμό Σεβέρσκι Ντονέτς για να δημιουργήσουν προγεφύρωμα και να αναπτύξουν περαιτέρω την επίθεση», κατέληξε ο Γκαϊντάι.

Ο Σοϊγκού τόνισε ότι οι Ρώσοι έχουν καταλάβει όλη την πόλη

Ο Ρώσος υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σοϊγκού δήλωσε χθες, Τρίτη, ότι οι ρωσικές δυνάμεις έχουν «απελευθερώσει πλήρως» τις κατοικημένες ζώνες της Σεβεροντονέτσκ. «Η ανάληψη του ελέγχου της βιομηχανικής της ζώνης και των γειτονικών τους τοποθεσιών συνεχίζεται», διαβεβαίωσε σε σπάνια ενημέρωση των δημοσιογράφων από τον Σοϊγκού που μεταδόθηκε από την τηλεόραση.

Η Σεβεροντονέτσκ είναι το μεγαλύτερο αστικό κέντρο που εξακολουθεί να βρίσκεται στα χέρια των Ουκρανών στην περιφέρεια Λουχάνσκ, όπου οι Ρώσοι στρατιώτες έχουν σημειώσει σημαντική πρόοδο τις τελευταίες εβδομάδες, μετά την απόσυρσή τους ή την εκδίωξή τους από άλλα τμήματα του ουκρανικού εδάφους, κυρίως από τα περίχωρα του Κιέβου.

Ο ρωσικός στρατός προσπαθεί τώρα να καταλάβει το σύνολο του Ντονμπάς, κοιλάδα με ορυχεία στην ανατολική Ουκρανία που αποτελείται από τις περιφέρειες του Ντονέτσκ και του Λουχάνσκ, οι οποίες βρίσκονται εν μέρει στα χέρια των φιλορώσων αυτονομιστών από το 2014.

You may also like

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΑΠΟ: Ειδήσεις