0

Μεγαλειώδες άδεισμα στον ΣΥΡΙΖΑ και ειδικά στον Νίκο Φίλη και τον άλλοτε υπουργό Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ Αριστείδη Μπαλτά, στο θέμα των Πρότυπων σχολείων επιφύλαξε ο Αλέξης Τσίπρας, φέρνοντας σε μεγάλη αμηχανία τα στελέχη του.

Καθώς την ώρα που ο ΣΥΡΙΖΑ ζητά την κατάργησή τους και αμφισβητεί τη χρησιμότητα των Πρότυπων και των Πειραματικών σχολείων, ο υιός Τσίπρας, όπως αποκάλυψε η Καθημερινή, έδωσε εξετάσεις για να μπει στο Πρότυπο της Πλάκας!

Ποιος δεν θυμάται άλλωστε τον Νίκο Φίλη έχει αρθογραφήσει κατ΄επανάληψη εναντίον των Πρότυπων και Πειραματικών σχολείων.

Πρόσφατα, μάλιστα έγραψε στην Καθημερινή ότι “ακόμη και γονείς που πίστεψαν τις εύκολες υποσχέσεις της κ. Κεραμέως στη Βουλή, ότι η ανάπτυξη ενός δικτύου σχολείων με ιδιαίτερα προνόμια θα ήταν το κλειδί για την αναβάθμιση συνολικά της εκπαίδευσης, γρήγορα προσγειώθηκαν στη θλιβερή πραγματικότητα”.

Αντίθετα με τον Νίκο Φίλη, ο αρχηγός του Αλέξης Τσίπρας, μάλλον έχει άλλη άποψη και αποδέχεται τα Πρότυπα και Πειραματικά Σχολεία, τα οποία μετά από ιστορία δεκαετιών, είχαν καταργηθεί το 1985 από τον τότε υπουργό Παιδείας Απόστολο Κακλαμάνη. Επανήλθαν τo 2011 επί υπουργείας Άννας Διαμαντοπούλου, καταργήθηκαν το 2015 επί υπουργείας Αριστείδη Μπαλτά και επανήλθαν το 2020 με απόφαση της νυν υπουργού Νίκης Κεραμέως.

Η ζήτηση για μία θέση στα Πρότυπα και τα Πειραματικά Σχολεία είναι πολύ μεγάλη. Συνολικά φέτος 17.791 αιτήσεις υποβλήθηκαν φέτος για μία από τις 4.171 θέσεις στα Πρότυπα (μέσω εξετάσεων) και Πειραματικά (με κλήρωση) Σχολεία στην Ελλάδα. Από τις 41.71 θέσεις οι 2.266 δόθηκαν στα Πειραματικά Σχολεία στα οποία η εισαγωγή γίνεται με κλήρωση και οι 1905 στα Πρότυπα (1.642) στα Γυμνάσια και 263 στα Λύκεια), στα οποία η εισαγωγή γίνεται με εξέταση.

You may also like

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΑΠΟ: Πολιτική