0

Νερό στο μύλο των εικασιών για την κατάσταση της υγείας του Βλαντίμιρ Πούτιν έριξε η αιφνίδια αναβολή της ετήσιας τηλεοπτικής συνέντευξης που παραχωρεί εδώ και δύο δεκαετίες, απαντώντας στις ερωτήσεις Ρώσων πολιτών.

Μόνον δύο φορές αφότου ανέλαβε την εξουσία το 2000 δεν παραχώρησε τη συνέντευξη αυτή ο Πούτιν. Σύμφωνα με μια θεωρία, ο Ρώσος πρόεδρος φοβάται ενοχλητικές, πιεστικές ερωτήσεις του κοινού για την εξέλιξη του πολέμου στην Ουκρανία, ενώ μια άλλη, σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα The Sun, είναι ότι ίσως υπάρχουν ανησυχίες από το περιβάλλον του 69χρονου Πούτιν για την υγεία του και το κατά πόσον θα αντέξει να ολοκληρώσει την τηλεοπτική συνέντευξη, που συνήθως διαρκεί τρεις με τέσσερις ώρες.

Έκπληξη από την ακύρωση της συνέντευξης Πούτιν

Η τηλεοπτική αυτή επικοινωνία του Πούτιν – η Απευθείας Γραμμή – με τους συμπατριώτες του διεξαγόταν πάντα τον Ιούνιο τα τέσσερα από τα τελευταία πέντε χρόνια με εξαίρεση το πρώτο καλοκαίρι της πανδημίας του νέου κορωνοϊού το 2020, όταν αναβλήθηκε για τον επόμενο Δεκέμβριο. Η ακύρωση της συνέντευξης προκάλεσε ακόμη μεγαλύτερη κατάπληξη δεδομένου ότι πριν από πέντε ημέρες είχε ανακοινωθεί ότι θα λάβει χώρα «στο ορατό μέλλον», αφήνοντας να εννοηθεί ότι θα πραγματοποιηθεί σε σύντομο διάστημα μετά τη λήξη του Διεθνούς Οικονομικού Φόρουμ της Αγίας Πετρούπολης στις 18 Ιουνίου. Αλλά ο εκπρόσωπος του Πούτιν, Ντμίτρι Πεσκόφ, είπε ότι παραμένει άγνωστη η ημερομηνία διεξαγωγής της μαραθώνιας τηλεοπτικής συνέντευξης του Ρώσου προέδρου και πάντως όχι τον Ιούνιο.

Η συνέντευξη αυτή εν είδει ερωταποκρίσεων, όπου οι Ρώσοι μπορούν να υποβάλλουν χιλιάδες ερωτήσεις και ο Πούτιν απαντά συνήθως σε περίπου 70 κατά μέσο όρο, πραγματοποιείται κάθε χρόνο αφότου ο ισχυρός άνδρας του Κρεμλίνου ανέλαβε το τιμόνι της Ρωσίας με εξαίρεση το 2004 και το 2012. Αυτή τη φορά δεν δόθηκαν εξηγήσεις για την αναβολή της και ο Πεσκόφ είπε ότι μπορεί να πραγματοποιηθεί κάποια στιγμή αργότερα, αλλά η ανακοίνωση ήρθε σε μια περίοδο που κλιμακώνονται οι φήμες για την υγεία του Ρώσου προέδρου.

Κάποιες εξ’ αυτών υποστηρίζουν ότι ο Πούτιν πάσχει από λευχαιμία, καρκίνο του θυρεοειδούς ή της κοιλιακής χώρας και άλλες ότι πάσχει από Πάρκινσον σε πρώιμο στάδιο. Κάποιες πηγές, που θεωρούνται εν μέρει αξιόπιστες από τη Δύση, ισχυρίζονται ότι ο Πούτιν υπεβλήθη σε θεραπεία για καρκίνο το τελευταίο διάστημα και πάντως μετά την έναρξη του πολέμου στην Ουκρανία. Από το Κρεμλίνο λένε ότι δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας, ότι ο Πρόεδρος χαίρει άκρας υγείας, ενώ και ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ διέψευσε πρόσφατα ότι ο Πούτιν είναι άρρωστος.

You may also like

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΑΠΟ: Ειδήσεις