0

Η Μόσχα παραδέχθηκε ότι έχει «σημαντικές απώλειες» στις τάξεις των ρωσικών στρατευμάτων που αναπτύχθηκαν στην Ουκρανία, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ, χωρίς να προσδιορίσει τον αριθμό τους.

«Έχουμε υποστεί σημαντικές στρατιωτικές απώλειες», δήλωσε ο Πεσκόφ κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο βρετανικό δίκτυο Sky News, «είναι μια τεράστια τραγωδία για εμάς».

Ο Ντμίτρι Πεσκόφ ρωτήθηκε από το Sky News εάν ο πόλεμος ήταν «ταπείνωση», δεδομένου ότι η Ρωσία είχε υποχωρήσει από την πρωτεύουσα, έχασε χιλιάδες ανδρών από τα στρατεύματα και ότι ο πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι ήταν ακόμα στην εξουσία.

Είπε ότι αυτή ήταν μία «λάθος κατανόηση» του τι συνέβαινε.

Ερωτηθείς όμως ξανά εάν η Ρωσία έχει χάσει χιλιάδες στρατεύματα, είπε: «Ναι, έχουμε σημαντικές απώλειες στρατευμάτων και είναι μια τεράστια τραγωδία για εμάς».

Στη συνέχεια πρόσθεσε ότι η απόσυρση από την περιοχή του Κιέβου και τη βόρεια πόλη Τσερνίχιβ ήταν μια «πράξη καλής θέλησης» για «άρση της έντασης» κατά τη διάρκεια των ειρηνευτικών συνομιλιών.

Ο Πεσκόφ επανέλαβε τους λόγους της Ρωσίας για αυτό που αποκαλούν «ειδική στρατιωτική επιχείρηση», λέγοντας ότι η Ουκρανία είχε γίνει «αντιρωσική» και η Ρωσία ήταν «πραγματικά νευρική», καθώς το ΝΑΤΟ είχε «αρχίσει να κινείται προς τα όριά μας».

Η Ρωσία είχε δηλώσει προηγουμένως ότι 1.351 στρατιώτες έχουν σκοτωθεί. Ο πλήρης αριθμός των νεκρών δεν είναι γνωστός, αλλά αξιωματούχος του ΝΑΤΟ ανέφερε μεταξύ 7.000 και 15.000. Παρόμοιες εκτιμήσεις υπάρχουν στις ΗΠΑ.

Η Μαριούπολη πρόκειται να απελευθερωθεί από τα εθνικιστικά τάγματα

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ, μιλώντας στο SkyNews είπε: «Η Μαριούπολη πρόκειται να απελευθερωθεί από τα εθνικιστικά τάγματα και ελπίζουμε ότι θα συμβεί νωρίτερα παρά αργότερα στην επιχείρηση».

Επανέλαβε τον ρωσικό ισχυρισμό ότι η βομβιστική επίθεση στο μαιευτήριο στη Μαριούπολη που προκάλεσε διεθνή οργή ήταν «ψεύτικη».

Ερωτηθείς για τις απώλειες αμάχων στον πόλεμο, τόνισε ότι δεν ήθελε να αναφέρει στοιχεία για τα οποία δεν έχει «διπλή επιβεβαίωση», καθώς ζούμε σε μια εποχή «ψεμάτων».

Ο κ. Πεσκόφ πρόσθεσε ότι η κατάσταση στην Μπούκα, όπου σκοτώθηκαν τουλάχιστον 300 άνθρωποι, «είναι ένα καλά σκηνοθετημένο πρόσχημα, τίποτα άλλο».

You may also like

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΑΠΟ: Ειδήσεις