0

Σε αυστηροποίηση του πλαισίου για το πάγωμα ρωσικών περιουσιακών στοιχείων, αλλά και μεταβιβάσεων χρημάτων, προχώρησε ο Καναδάς.

Συγκεκριμένα, η αστυνομία του Καναδά ανακοίνωσε σήμερα ότι έλαβε αυστηρότερα μέτρα αναφορικά με το πάγωμα ρωσικών περιουσιακών στοιχείων, αλλά και μεταβιβάσεων χρημάτων άνω των 314,81 εκατομμυρίων δολαρίων (296,26 εκατομμύρια ευρώ) με την εφαρμογή κυρώσεων κατά ανθρώπων ως συνέπεια της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Ο Καναδάς έχει επιβάλει κυρώσεις σε πάνω από 1.000 πρόσωπα

Η Βασιλική Καναδική Έφιππη Αστυνομία ανέφερε σε μία ανακοίνωσή της ότι από τις 24 Φεβρουαρίου μέχρι την 7η Ιουνίου ρωσικά περιουσιακά στοιχεία 123 εκατομμυρίων δολαρίων Καναδά (91,12 εκατομμύρια ευρώ) πάγωσαν, ενώ εμποδίστηκαν οι μεταβιβάσεις χρηματικών ποσών 289 εκατομμυρίων δολαρίων Καναδά (214,09 εκατομμυρίων ευρώ). Δεν ανακοινώθηκαν περισσότερες λεπτομέρειες.

Από την έναρξη της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία στις 24 Φεβρουαρίου, ο Καναδάς έχει επιβάλει κυρώσεις κατά περισσοτέρων από 1.000 πρόσωπα, αλλά και διάφορους φορείς και επιχειρήσεις από τη Ρωσία, την Ουκρανία και την Λευκορωσία. Τον Απρίλιο, η Οτάβα ανακοίνωσε ότι θα αλλάξει το νόμο των κυρώσεων, προκειμένου να επιτραπεί η αναδιανομή, η καταβολή αποζημιώσεων, αλλά και η ανοικοδόμηση μιας ξένης χώρας που έχει καταστραφεί από τον πόλεμο από τα ξένα περιουσιακά στοιχεία που έχουν κατασχεθεί στον Καναδά.

You may also like

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΑΠΟ: Ειδήσεις