0

Σε μια κρίσιμη καμπή αλλαγών και ανακατατάξεων στο ενεργειακό παγκόσμιο επίπεδο που σηματοδοτείται από μια γενικότερη ραγδαία στροφή στην κυκλική οικονομία, ο Δήμος Ραφήνας-Πικερμίου βλέπει τις μακροχρόνιες προσπάθειές του στην κατεύθυνση της αειφόρου ανάπτυξης, να στέφονται με επιτυχία και να επιβραβεύεται γι’αυτήν του την προσπάθεια από την Περιφέρεια Αττικής και τον ΕΔΣΝΑ.

Σύμφωνα με το Παρατηρητήριο Ανακύκλωσης, στο διαδικτυακό ιστότοπο του ΕΔΣΝΑ -η νέα ηλεκτρονική εφαρμογή του οποίου, παρουσιάστηκε σε ειδική εκδήλωση της Περιφέρειας- φιγουράρει στη 2η θέση της συνολικής κατάταξης στην Αττική με βάση τα αποτελέσματα του προγράμματος Διαλογή στην Πηγή (ΔσΠ).

Η αναρρίχηση στην κατάταξη της ανακύκλωσης αποτελεί σπουδαία επιτυχία για τον Δήμο, όχι μόνο επειδή δικαιώνει την επιμονή τους στην ένταξη σε πρωτοποριακά προγράμματα με ορθή και διαφανή διαχείριση, αλλά και επειδή, για ακόμη μία φορά, καταφέρνει με αυτόν τον τρόπο να μειώσει το τέλος ταφής των απορριμμάτων, γεγονός που θα έχει θετικό αντίκτυπο για όλους τους πολίτες.

Σημειώνεται ότι είναι η δεύτερη φορά που επιτυγχάνεται κάτι τέτοιο, καθώς η 5η θέση στη γενική κατάταξη, στην οποία βρίσκονταν, τους επέτρεπε ήδη γενναία μείωση του εν λόγω τέλους.

Η τελική κατάταξη (πίνακας 1) στο Παρατηρητήριο Ανακύκλωσης καθορίζεται από τα αποτελέσματα σε τρία επιμέρους κριτήρια:

Διαλογή στην Πηγή – Ανακυκλώσιμα
Διαλογή στην Πηγή – Βιοαπόβλητα
Ανάκτηση

Είναι χαρακτηριστικό ότι όσον αφορά στα βιοαπόβλητα, ο δήμος βρίσκεται στην ΠΡΩΤΗ θέση της κατάταξης (πίνακας 2) με 20,30%, με τον Δήμο Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης να ακολουθεί με 14,50%, ενώ και στην Ανάκτηση (πίνακας 3) ο Δήμος Ραφήνας – Πικερμίου, που βρίσκεται στη δεύτερη θέση με 28,6%, υπολείπεται από τον Δήμο Βριλησσίων μόλις 1,8%.

Στα ανακυκλώσιμα βρίσκεται, επίσης, σε ικανοποιητική θέση με 13,1% με σημαντικές προοπτικές ανόδου, καθώς ήδη τα αποτελέσματα από τα προγράμματα που εφαρμόζουν, δείχνουν καθημερινή πρόοδο.

Δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα Today Press του Σαββάτου

You may also like

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΑΠΟ: Ειδήσεις