0

Σκληρή γλώσσα εναντίον του Κυριάκου Μητσοτάκη χρησιμοποίησε και πάλι ο Τούρκος πρόεδρος Ερντογάν.  Στο πλαίσιο της συνάντησής του με τον πρόεδρο της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο, ο Ερντογάν αναφέρθηκε και πάλι στον Έλληνα πρωθυπουργό, λέγοντας:

«Στο γεύμα εργασίας που είχαμε μεταξύ μας, είχαμε πει να μη βάλουμε άλλους ανάμεσα μας. Να κάνουμε οι δυο μας τις συνομιλίες. Και ενώ είπε να μην υπάρχουν τρίτες χώρες ανάμεσά μας, δυο με τρεις εβδομάδες μετά τη συνάντηση μας, στις ΗΠΑ, στο Κογκρέσο, έκανε ομιλίες εναντίον της Τουρκίας και των συμφερόντων της Τουρκίας, σαν να μην είχαμε συναντηθεί».

Και πρόσθεσε: «Μετά πήγε στο Νταβός κι έκανε τα ίδια. Ας μην παρεξηγούν, εμείς είμαστε υπέρ της πολιτικής με αξιοπρέπεια. Εμείς δεν λέμε ναι στην πολιτική που έχει έλλειψη αξιοπρέπειας».

Ο Τούρκος πρόεδρος σημείωσε επίσης: «Σήμερα στην Ελλάδα εγκαταστάθηκαν 9 βάσεις των ΗΠΑ. Ωραία αυτές οι βάσεις εναντίον ποιου εγκαταστάθηκαν; Μας απαντούν και λένε εναντίον της Ρωσίας. Μη μας παρεξηγήσουν, αλλά δεν το χάφτουμε αυτό».

Και συνέχισε: «Σήμερα η Ελλάδα χρωστάει 400 δισ. ευρώ. Παρόλα αυτά, χώρες της Ευρώπης που δεν θα πω τα ονόματα τους τής παραχωρούν όπλα, ελικόπτερα, αεροσκάφη. Όπως και οι ΗΠΑ στηρίζει με τον ίδιο τρόπο και παραχωρεί. Εναντίον ποιου;».

You may also like

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΑΠΟ: Πολιτική