0

Νέες προκλητικές δηλώσεις από την Τουρκία, αυτή την φορά από τον εκπρόσωπο του κόμματος του Ερντογάν, Ομέρ Τσελίκ.

«Τώρα, εσείς μπορείτε ακόμα να μιλάτε για ειρήνη και διπλωματία, όταν στρατιωτικοποιείτε τα νησιά, ακριβώς κάτω από τη μύτη μας; Αποκλείεται. Όταν η Τουρκία θέτει αυτό το θέμα στην ημερήσια διάταξη, όλοι τους, από τον Μητσοτάκη μέχρι τον επιθετικό υπουργό Εξωτερικών, προσπαθούν να εκφράσουν ότι η στάση της Τουρκίας είναι ‘πολύ επιθετική’» δήλωσε και συνέχισε:

«Το καθεστώς των νησιών είναι ξεκάθαρο. Αυτά τα νησιά θα είναι αποστρατιωτικοποιημένα. Από τη στιγμή που το στρατιωτικοποιείς, αλλάζεις το καθεστώς των νησιών. Η αλλαγή του καθεστώτος του νησιού σημαίνει επίσης άνοιγμα προς συζήτηση για το καθεστώς κυριαρχίας, όπως εκφράζεται στη Συνθήκη για τη θέσπιση του σημερινού καθεστώτος του νησιού».

Ο ίδιος αναφέρθηκε και στην επίσκεψη Μητσοτάκη σε Ψέριμο και Αστυπάλαια, ταξίδι που έγινε πρώτο θέμα στον τουρκικό Τύπο σήμερα.

«Δεν έχει νόημα, δεν σημαίνει τίποτα άλλο παρά να αντιμετωπίσει την αναταραχή του στην εσωτερική πολιτική και κάποιες επικρίσεις στην εσωτερική πολιτική.

Κάνει κάτι ακόμη πιο επικίνδυνο.

Λέει ότι θα θέσω αυτό το θέμα στο ΝΑΤΟ και θα διασφαλίσω ότι οι σύμμαχοί μας στο ΝΑΤΟ θα πάρουν θέση εναντίον της Τουρκίας.

Το ΝΑΤΟ δεν είναι ένας οργανισμός που θα έπεφτε στην παγίδα ενός τέτοιου παραλογισμού, μιας τέτοιας ασυνέπειας.

Διότι το θέμα της ασφάλειας δεν επιδέχεται κακομαθημένης συμπεριφοράς».

You may also like

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΑΠΟ: Ειδήσεις