Προσυνέδριο ΝΔ
0
«Ο Πρωθυπουργός εγκαινίασε σήμερα το μεγαλύτερο φωτοβολταϊκό πάρκο στην Ελλάδα κι ένα από τα μεγαλύτερα στην Ευρώπη. Η χώρα, από το 2019, κινείται γρήγορα στην παραγωγή ενέργειας από Ανανεώσιμες Πηγές. Ο ΣΥΡΙΖΑ γνωρίζει καλά ότι η απολιγνιτοποίηση έχει δρομολογηθεί εδώ και μία δεκαετία. Όσα χρόνια κυβερνούσε, η παραγωγή ρεύματος από λιγνίτη μειώθηκε κατά 50%. Από 19,5 τεραβατώρες, σε 10 τεραβατώρες ετησίως. Εμφανίζεται λοιπόν σήμερα λάβρος υπέρμαχος του λιγνίτη όταν δεν έκανε τίποτα για να προετοιμάσει τη χώρα για την μεταλιγνιτική εποχή», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Νέα Δημοκρατία.
Όπως υπογραμμίζεται «ο λιγνίτης είναι ακριβός και ρυπογόνος. Ήταν ο πόλεμος που οδήγησε το φυσικό αέριο σχεδόν σε δεκαπλάσια τιμή, για να γίνει προσωρινά πιο φθηνή η παραγωγή ενέργειας από λιγνίτη. Λόγω αυτής της εξέλιξης, η Ελλάδα και όλες οι Ευρωπαϊκές χώρες προχωρούν σε κάποιες μικρές τροποποιήσεις των σχεδίων τους για την ενεργειακή μετάβαση.  Όπως ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός, για την επόμενη διετία θα αυξήσουμε την παραγωγή ενέργειας από λιγνίτη, μεγιστοποιώντας κατά 50% την εξόρυξή του, ώστε να μειώσουμε βραχυπρόθεσμα την εξάρτησή μας από το φυσικό αέριο. Η μετάβαση στην παραγωγή ενέργειας, από Ανανεώσιμες Πηγές, είναι στρατηγική επιλογή και είναι αδιαπραγμάτευτη. Οι Ελληνες ξέρουν καλά τη δημαγωγία και τη διγλωσσία του  ΣΥΡΙΖΑ. Που ανεμίζει και τα λάβαρα του λιγνίτη και την πράσινη παντιέρα. Η κυβέρνηση προσπαθεί με κάθε τρόπο να μειώσει της επιπτώσεις της πανευρωπαϊκής ενεργειακής κρίσης στους πολίτες. Αλλά οφείλουμε να παραδώσουμε στα παιδιά μας έναν πλανήτη που δεν θα κινδυνεύει από κλιματικό αφανισμό. Και σε αυτό στοχεύουν οι πολιτικές μας».
ΣΥΡΙΖΑ: Παραδοχή Μητσοτάκη πως οι υπέρογκοι λογαριασμοί ρεύματος φέρουν την υπογραφή του από τη βίαιη απολιγνιτοποίηση
Ο κ. Μητσοτάκης σήμερα στην Κοζάνη παραδέχτηκε αυτό που ξέρει όλη η χώρα: ότι οι εγκληματικές επιλογές του με την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ και τη βίαιη και χωρίς σχέδιο απολιγνιτοποίηση οδήγησε στα σημερινά αδιέξοδα», υπογράμμισε σε ανακοίνωσή του νωρίτερα ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

You may also like

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΑΠΟ: Πολιτική