0

Ανεξέλεγκτο μαίνεται το πύρινο μέτωπο της Βούλας, καθώς οι φλόγες κατευθύνονται πλέον και προς τη Βάρη.

Προληπτικά, δόθηκε εντολή εκκένωσης τεσσάρων οικισμών της Βάρης, όσο πλησιάζει η πυρκαγιά.

Παράλληλα, εκκενώνονται τα Παιδικά Χωριά SOS και ένα γηροκομείο που βρίσκεται στη Βούλα, όσο οι πυροσβέστες μάχονται με τις φλόγες για να περιορίσουν την επέκταση της φωτιάς, που έχει προκαλέσει ζημιές σε σπίτια και αυτοκίνητα, ενώ η αποπνικτική ατμόσφαιρα είχε ως αποτέλεσμα τη μεταφορά τριών ανθρώπων σε νοσοκομείο.

Απομάκρυνση των κατοίκων 4 οικισμών στη Βάρη, εκκένωση γηροκομείου στη Βούλα και των Παιδικών Χωριών SOS

Συγκεκριμένα, καλούνται να απομακρυνθούν από τα σπίτια τους οι κάτοικοι που βρίσκονται στις περιοχές Χέρωμα, Νέα Κάλυμνος, Εξοχή και Δίλοφο Βάρης.

Την εντολή εκκένωσης έκανε γνωστή ο δήμαρχος Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης, Γρηγόρης Κωνσταντέλλος, ο οποίος επίσης απηύθυνε έκκληση προς τους κατοίκους να κλείσουν πόρτες και παράθυρα και να ανεβάσουν τις τέντες τους πριν αποχωρήσουν από τα σπίτια τους. Σύμφωνα με τον ίδιο οι φλόγες έχουν πλησιάσει τα πρώτα σπίτια σε απόσταση 800 μέτρων.

Ο δήμαρχος επίσης γνωστοποίησε ότι εκκενώνεται ένα γηροκομείο στη Βούλα, λόγω της πυρκαγιάς, αλλά και τα Παιδικά Χωριά SOS.

Ο κ. Κωνσταντέλλος, μιλώντας στο OPEN, είπε ότι δεν έχουν καεί ολοσχερώς σπίτια, αλλά ότι καταγράφηκαν ζημιές σε 20 σπίτια και ότι σε 4 έχουν σημειωθεί σοβαρές φθορές. Ζημιές έχουν προκληθεί και σε αυτοκίνητα και μηχανάκια που βρίσκονταν στην περιοχή.

 

You may also like

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΑΠΟ: Ειδήσεις