0

«Θεσσαλονίκη με μια βόλτα» είναι το σύνθημα που φέρει στην εξωτερική του, ολόφρεσκια επικάλυψη το λεωφορείο 50 της Πολιτιστικής Γραμμής του ΟΑΣΘ, το οποίο είναι «ντυμένο» με ένα ιδιαίτερο εικαστικό σχέδιο, διαφορετικό από όλα τα υπόλοιπα οχήματα του οργανισμού, όπως αναφέρεται σε σημερινή σχετική ανακοίνωση.

«Η Πολιτιστική Γραμμή του ΟΑΣΘ λειτουργεί από τον Σεπτέμβριο του 2009 και είναι μία από τις πλέον δημοφιλείς λεωφορειακές γραμμές του οργανισμού, ενώ φέρει τον αριθμό 50, καθώς σε 50 λεπτά της ώρας οι επιβάτες της μπορούν να περιηγηθούν στα σημαντικότερα μνημεία της Θεσσαλονίκης» σημειώνει ο διευθυντής διοίκησης του οργανισμού, Δημήτρης Παπαγιάννης.

Το λεωφορείο της Πολιτιστικής Γραμμής του ΟΑΣΘ, το έχουν χρησιμοποιήσει μέχρι σήμερα- και συνεχίζουν να χρησιμοποιούν- χιλιάδες επιβάτες, από κάθε γωνιά του πλανήτη και «ήταν επιβεβλημένο το «φρεσκάρισμα» του με το ιδιαίτερο εικαστικό σχέδιο» προσθέτει ο κ. Παπαγιάννης.

Η διαδρομή της γραμμής 50 έχει αφετηρία τον Λευκό Πύργο και το λεωφορείο περνά από τα δύο Μουσεία- Αρχαιολογικού και Βυζαντινού Πολιτισμού, συνεχίζει προς τα Ανάκτορα του Γαλέριου και την Αγία Σοφία, την Αριστοτέλους, το Διοικητήριο, την Άνω Πόλη. Στη διάρκεια της διαδρομής γίνεται περιγραφή των μνημείων και των σημείων ενδιαφέροντος, στα ελληνικά και τα αγγλικά, ενώ στο λεωφορείο βρίσκεται και συνοδός, ο οποίος δίνει πρόσθετες πληροφορίες στους επιβάτες.

Η Πολιτιστική Γραμμή 50 του ΟΑΣΘ λειτουργεί καθημερινά, με το πρώτο δρομολόγιο τη χειμερινή περίοδο να αναχωρεί στις 9.30 το πρωί. Τα επόμενα δρομολόγια εκτελούνται στις 10.30, 11.30, 12.30, 14.00, 15.00 και το τελευταίο δρομολόγιο αναχωρεί στις 16.00. Το κόστος του εισιτηρίου είναι 1,80 ευρώ το κανονικό και 0,90 το μειωμένο, ενώ ισχύουν κανονικά οι κάρτες απεριορίστων διαδρομών.

You may also like

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΑΠΟ: Ειδήσεις