0
Με το σύνθημα «Το είπαμε και το κάνουμε» ο πρωθυπουργός με ανάρτησή του πριν από λίγο στο Twiiter  ανακοίνωσε το  τέλος εποχής για το ΔΝΤ στη χώρα μας, μετά την πρόωρη αποπληρωμή του υπολοίπου των 1,86 δισ. ευρώ των δανείων του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου προς την Ελλάδα από το 1ο και το 2ο μνημόνιο.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δίνει έμφαση στη συγκυρία και στη διεθνή αναταραχή που πηγάζει από τον πόλεμο στην Ουκρανία, σημειώνοντας πως παρά αυτή την διεθνή αναταραχή «η εθνική οικονομία μένει σταθερά στον δρόμο της προόδου και δίπλα στον πολίτη».
Η ανάρτηση του πρωθυπουργού στο Twitter

Τέλος εποχής για το ΔΝΤ ως δανειστή της Ελλάδας! Η κυβέρνηση, αποπληρώνοντας πρόωρα και τις τελευταίες υποχρεώσεις της χώρας, κλείνει ένα γκρίζο κεφάλαιο που άνοιξε τον Μάρτιο του 2010. Μια εποχή την οποία οι Έλληνες δεν πρέπει και δεν θα ζήσουμε ποτέ ξανά.
Σήμερα, παρά τη διεθνή αναταραχή, η εθνική οικονομία μένει σταθερά στον δρόμο της προόδου και δίπλα στον πολίτη. Το είπαμε, το κάνουμε!
Εξοικονομήθηκαν 230 εκατ. ευρώ
Με την τρίτη κατά σειρά πρόωρη αποπληρωμή από το 2019  η Ελλάδα εξοφλεί δάνεια συνολικού ύψους περίπου 7,9 δισ. ευρώ τα οποία κανονικά έληγαν το 2024. Γεγονός που οδηγεί σε εξοικονόμηση για την ελληνική οικονομία  ύψους 230 εκατ. ευρώ από τόκους.
«Πολύ θετική εξέλιξη, απόρροια της αποτελεσματικής οικονομικής πολιτικής που ασκεί η σημερινή κυβέρνηση» χαρακτήρισε χθες κατά την ανακοίνωση της αποπληρωμής  των οφειλών της Ελλάδας προς το ΔΝΤ ο Υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας,  τονίζοντας ότι κλείνει , έτσι, ένα κεφάλαιο που είχε ανοίξει τον Μάιο του 2010, με την προσφυγή της Ελλάδας στο Ταμείο, για χρηματοδοτική στήριξη.

You may also like

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΑΠΟ: Πολιτική