0

Όχι μόνο δεν σταματούν οι προκλήσεις από τα τουρκικά ΜΜΕ, αντιθέτως κλιμακώνονται, αφού έφτασαν στο σημείο να μιλούν ακόμα και για σενάρια εισβολής σε ελληνικά νησιά.

Μετά τις προτροπές να μην έρθουν το καλοκαίρι Τούρκοι για διακοπές στην Ελλάδα, τη λίστα με τα νησιά που, όπως ισχυρίζονται, ανήκουν στην Τουρκία, τώρα ο πολιτικός αναλυτής Χακάν Μπαϊράκτσι στο CNN Turk έκανε λόγο για σενάρια εισβολής σε ελληνικά νησιά!

Όπως μεταδίδει ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ στην Κωνσταντινούπολη Μανώλης Κωστίδης, σε πάνελ στο CNN Turk ο διευθυντής της εφημερίδας Hurriyet, Αχμέτ Χακάν, ξεκίνησε μια συζήτηση αναφερόμενος στις σχέσεις Ελλάδας – ΗΠΑ, και αναρωτήθηκε αν η Ελλάδα θέλει να γίνει πολιτεία των ΗΠΑ. «Μήπως η Ελλάδα γίνεται πολιτεία των ΗΠΑ; Γιατί το λέμε αυτό; Διότι φαίνεται πως υπάρχει σχέδιο των ΗΠΑ που εκτελείται μέσω της Ελλάδας. Υπάρχουν σχεδόν 10 βάσεις και ο πρόεδρος Ερντογάν δήλωσε ‘ποιον θέλουν να απειλήσουν με τόσες βάσεις που χτίζουν”», είπε.

Τότε ο αναλυτής Χακάν Μπαϊράκτσι παρενέβη, λέγοντας πως η Τουρκία για να αντιμετωπίσει το ρεζιλίκι θα πρέπει να κάνει απόβαση σε δύο ελληνικά νησιά! «Ίσως να μην έχουν υπολογίσει κάτι. Η Τουρκία, για να αντιμετωπίσει αυτή το ρεζιλίκι, μπορεί να κάνει μια επιχείρηση εδώ, να ρίξει μια σφαλιάρα, να κάνει απόβαση σε δύο νησιά εδώ και να πει πως “εγώ δεν είμαι επιθετική χώρα”. Τότε θα ρεζιλευτεί η ελληνική εξωτερική πολιτική και θα καταρρεύσει και η πολιτική των ΗΠΑ. Επιπλέον, στην εσωτερική πολιτική σκηνή θα πει πως “δεν επιτέθηκα στην Ελλάδα, απλά της έδωσα μήνυμα πως αν συνεχίσει την επιθετική πολιτική εγώ θα κάνω αυτά”».

Όπως φαίνεται, η Τουρκία δεν δείχνει καμία πρόθεση να χαμηλώσει τους τόνους και συνεχώς ανεβάζει την ένταση, παρά τις διαδοχικές ψύχραιμες και ξεκάθαρες απαντήσεις που λαμβάνει από την ελληνική κυβέρνηση, αλλά και από την Ευρώπη και τις ΗΠΑ.

You may also like

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΑΠΟ: Ειδήσεις