0

Εξαιρετικά θετικό το ισοζύγιο έναρξης και διακοπής λειτουργίας νέων επιχειρήσεων, το οποίο συνιστά ισχυρό μήνυμα ανάπτυξης, αναφέρει σε ανάρτησή του ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Τάσος Γαϊτάνης.

“Οι αντοχές και οι προοπτικές της οικονομίας απεικονίζονται και μέσω της διάθεσης του ιδιωτικού τομέα να επενδύει. Πάρα την ενεργειακή κρίση και το ασταθές παγκόσμιο οικονομικό περιβάλλον, τα στοιχεία του ΓΕΜΗ δείχνουν ότι το πρώτο τετράμηνο του 2022, έχουν ανοίξει 15.428 επιχειρήσεις και έχουν σταματήσει τη δραστηριοτητά τους 3.548 επιχειρήσεις” επισημαίνει στην ανάρτηση του ο κ.Γαϊτάνης, σημειώνοντας ότι το ισοζύγιο μεταξύ ενάρξεων και διακοπών λειτουργίας επιχειρήσεων έχει θετικό πρόσημο και ανέρχεται σε 11.880 νέες επιχειρήσεις.

“Και αυτό το γεγονός δείχνει με τον πιο χαρακτηριστικό τρόπο ότι η Ελληνική οικονομία κινείται πάνω σε στέρεες βάσεις, είναι ανταγωνιστική και έχει προοπτικές για το μέλλον. Παρά το κλίμα καταστροφολογίας, λαϊκισμού και δημαγωγίας του ΣΥΡΙΖΑ σε καθημερινή βάση, ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας συνεχίζουν αταλάντευτα το έργο τους, προκειμένου να καταστήσουν τη χώρα μας πιο ισχυρή και παραγωγική και να κάνουν τη ζωή όλων των πολιτών καλύτερη” ανέφερε ο κ.Γαϊτάνης.

Ο εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ, ανέφερε τα σχετικά στοιχεία σύμφωνα με τα οποία οι ενάρξεις και οι διακοπές λειτουργίας των επιχειρήσεων ανά μήνα του 2022 σύμφωνα με το ΓΕΜΗ ήταν οι εξής:

Ιανουάριος: 3601 – 909

Φεβρουάριος: 4348 – 995

Μάρτιος: 4162 – 1009

Απρίλιος: 3125 – 612

Μάιος (μέχρι 4/5): 192 – 23

You may also like

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΑΠΟ: ΓΑΪΤΑΝΗΣ