0

Ξεκινάμε με αισιοδοξία και σε καμία περίπτωση με εφησυχασμό για την εκλογική αναμέτρηση της Κυριακής, επισημαίνει σε συνέντευξη του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρώην υπουργός Υγείας και υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ στην Α΄ Αθήνας, Θ.Πλεύρης ο οποίος προσθέτει πως «ειδικά αν υπάρχουν περισσότερα κόμματα στη Βουλή -που είναι ένα υπαρκτό ενδεχόμενο – θα πρέπει να είμαστε όσο το δυνατό πιο ψηλά σε ποσοστό ψήφων».

Ερωτηθείς για το αν υπάρχουν δείγματα αλαζονείας μετά την νίκη της Νέας Δημοκρατίας στις πρόσφατες εκλογές αναφέρει πως υπάρχουν δείγματα ευθύνης και όχι αλαζονείας. «Είμαστε εδώ για να μην διαψεύσουμε την επιλογή των πολιτών που περιμένουν πολλά από εμάς. Από την πρώτη κιόλας μέρα, θα πρέπει να παράξουμε έργο και να μην μείνουμε σε ένα πλαίσιο νίκης και πανηγυρισμών» τονίζει ο Θ.Πλεύρης.

Ο ίδιας ξεκαθαρίζει πως κρυφή ατζέντα δεν υπάρχει στην υγεία αλλά και συνολικά και επιτίθεται στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας πως «φτάνει στα όρια της προσβολής αυτό που ισχυρίζεται ο κος Τσίπρας ότι θα τα ιδιωτικοποιήσουμε όλα, θα χρεώνουμε τους ασθενείς και θα φτάσουμε στο τέλος να κάνουμε και διαλογή των ασθενών που θα βοηθήσουμε».

Για τα πρόσφατα περιστατικά που αφορούν το ΕΚΑΒ ο Θ. Πλεύρης λέει πως έπρεπε να μπουν σε προτεραιότητα τα νοσοκομεία, καθώς περάσαμε σε μια πανδημία μετά από μια δεκαετή υποχρηματοδότηση και υποστελέχωση του συστήματος. Όπως αναφέρει «έχουμε 524 επιπλέον διασώστες , αλλά φαίνεται ότι δεν φτάνουν. Χρειάζονται παραπάνω για να έχουμε παραπάνω βάρδιες και προχωράμε και σε 6 βάσεις αεροδιακομιδών για να καλύψουμε τα κενά στα νησιά κατά τους θερινούς μήνες».

Ο πρώην υπουργός Υγείας εξηγεί πως η Υγεία παραμένει προτεραιότητα της ΝΔ και προσθέτει πως το πιο δύσκολο είναι να βρεθεί προσωπικό και όχι να βελτιωθούν οι υλικοτεχνικές υποδομές . Όπως συμπληρώνει «έχουμε εξαγγείλει 10.000 νέες προσλήψεις στον τομέα της Υγείας που θα ανακουφίσουν την ενδοχώρα και θα δώσουμε επιπλέον κίνητρα αυξημένες αμοιβές, στέγη και εκπαίδευση, ιδίως σε γιατρούς που θέλουν να υπηρετήσουν στα νησιά».

Τέλος, ερωτηθείς για τον αν θα έβλεπε τον εαυτό του στο ίδιο υπουργείο μετά τις εκλογές, τονίζει πως την Κυριακή έχουμε εκλογές και αυτό που προέχει είναι αυτοδύναμη κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας. «Θεωρώ αυτονόητο πως όλοι μας με μεγάλη χαρά θα θέλουμε να υπηρετήσουμε τη χώρα απ οποιοδήποτε πόστο μας ζητηθεί από τον πρωθυπουργό. Όπως γνωρίζεται η ανάθεση των χαρτοφυλακίων είναι απόφαση του πρωθυπουργού» καταλήγει.

Ακολουθεί ολόκληρη η συνέντευξη του υποψηφίου βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας στην Α΄ Αθήνας, Θάνου Πλεύρη στο ΑΠΕ-ΜΠΕ και στον δημοσιογράφο Μιχάλη Κεφαλογιάννη

ΕΡ: Πως εκτιμάτε ότι θα πάει η Νέα Δημοκρατία, στις εκλογές της Κυριακής ;

ΑΠ: Από τη στιγμή που και πάλι ξεκινάμε με άδειες κάλπες, οι εκλογές είναι δύσκολες. Προφανώς και δεν πρέπει να υποτιμούμε το γεγονός πως οι πολίτες ήδη μας έχουν κρίνει θετικά και έχουν καταψηφίσει την πολιτική της αντιπολίτευσης. Όμως δεν θέλουμε να δημιουργηθούν συνθήκες εφησυχασμού, λόγω της μεγάλης διαφοράς στις προηγούμενες εκλογές. Γιατί και η αυτοδυναμία και η ισχυρή διακυβέρνηση, δεν κρίνονται από τις διαφορές. Ειδικά αν υπάρχουν περισσότερα κόμματα στη Βουλή -που είναι ένα υπαρκτό ενδεχόμενο – θα πρέπει να είμαστε όσο το δυνατό πιο ψηλά σε ποσοστό ψήφων. Ξεκινάμε με αισιοδοξία και σε καμία περίπτωση με εφησυχασμό.

ΕΡ: Σας κατηγορούν πως μετά την πρώτη εκλογική αναμέτρηση διαφάνηκαν κάποια δείγματα αλαζονείας. Τα εντοπίσατε εσείς;

ΑΠ: Το στίγμα το έχει δώσει ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Υπάρχουν δείγματα ευθύνης και όχι αλαζονείας. Αντιλαμβανόμαστε αυτή τη στιγμή πως οι πολίτες αισθάνονται ότι η δική μας πρόταση είναι η μοναδική κυβερνητική πρόταση. Αυτό σε καμία περίπτωση δεν δημιουργεί συνθήκες ρεβανσισμού και αλαζονείας. Είμαστε εδώ για να μην διαψεύσουμε την επιλογή των πολιτών που περιμένουν πολλά από εμάς.Από την πρώτη κιόλας μέρα, θα πρέπει να παράξουμε έργο και να μην μείνουμε σε ένα πλαίσιο νίκης και πανηγυρισμών.

ΕΡ: Επίσης λένε τα κόμματα που ήταν στην αντιπολίτευση πως έχετε κρυφή ατζέντα – ακόμα και στην Υγεία – την οποία δεν αποκαλύπτετε προεκλογικά. Τι απαντάτε;

ΑΠ: Αν είχαμε κάποια κρυφή ατζέντα θα την έβλεπε ο πολίτης στην πρώτη φάση της διακυβέρνησης μας, που υλοποιήσαμε το 90% όσων είχαμε εξαγγείλει. Ειδικά στον τομέα της υγείας , φτάνει στα όρια της προσβολής αυτό που ισχυρίζεται ο κος Τσίπρας ότι θα τα ιδιωτικοποιήσουμε όλα, θα χρεώνουμε τους ασθενείς και θα φτάσουμε στο τέλος να κάνουμε και διαλογή των ασθενών που θα βοηθήσουμε. Μπορεί να μην υλοποιήσαμε όλες τις αλλαγές που θέλαμε τα τελευταία 4 χρόνια, αλλά ό, τι αλλαγή κάναμε στην υγεία, ήταν με πρόσημο τον πολίτη. Αυξήσαμε τον προϋπολογισμό κατά 1,4 δισεκατομμύρια, αυξήσαμε κατά 7.500 το προσωπικό και όσες συμπράξεις έγιναν με τον ιδιωτικό τομέα, έγιναν προς όφελος του πολίτη, χωρίς να επιβαρυνθεί ούτε ένα ευρώ. Ειδικά για την διαλογή, θέλω να πω ότι δεν έλειψε ούτε ένα φάρμακο, όσο ακριβό κι αν ήταν, από τους ασθενείς σε οποιοσδήποτε στάδιο της νόσου κι αν το χρειάστηκαν. Ξεκαθαρίζω, κρυφή ατζέντα δεν υπάρχει στην υγεία αλλά και συνολικά.

ΕΡ: Πρόσφατα βρεθήκαμε μπροστά σε 3 περιστατικά με αφορμή τα οποία τα υπόλοιπα κόμματα σας κατηγόρησαν για διάλυση του ΕΚΑΒ . Τι συμβαίνει με το ΕΚΑΒ ;

ΑΠ: Το ΕΚΑΒ κάνει έως 3.000 διακομιδές κάθε μέρα και είναι μια από τις καλύτερες υπηρεσίας του Υπουργείου. Όμως περάσαμε σε μια πανδημία μετά από μια δεκαετή υποχρηματοδότηση και υποστελέχωση του συστήματος, που έπρεπε να μπουν σε προτεραιότητα τα νοσοκομεία. Έχουμε 524 επιπλέον διασώστες , αλλά φαίνεται ότι δεν φτάνουν. Χρειάζονται παραπάνω για να έχουμε παραπάνω βάρδιες και προχωράμε και σε 6 βάσεις αεροδιακομιδών για να καλύψουμε τα κενά στα νησιά κατά τους θερινούς μήνες.

ΕΡ: Ακούμε πως η μεγάλη προτεραιότητα της Νέας Δημοκρατίας είναι τώρα η υγεία και προκύπτει εύλογα το ερώτημα: Η υγεία δεν ήταν προτεραιότητα της κυβέρνησης τα τελευταία 4 χρόνια;

ΑΠ: Η Υγεία ήταν πάντοτε προτεραιότητα μας, αλλά μεγάλες αλλαγές στην υγεία δεν ήταν εύκολο να γίνουν εν μέσω κρίσης και αναφέρομαι στην Πανδημία. Το πλαίσιο της αναδιαμόρφωσης των νοσοκομείων δεν μπορεί να προχωρήσει όταν είσαι σε έκτακτη κατάσταση και το σύστημα σε πίεση. Τα προβλήματα είναι δυο ειδών. Υποδομές και προσωπικό. Για την υλικοτεχνική υποδομή ήδη έχουν δεσμευτεί τα κονδύλια από το ταμείο ανάκαμψης για 80 νοσοκομεία και 136 κέντρα υγείας. Όμως το πιο δύσκολο είναι να βρούμε προσωπικό γι αυτό και έχουμε εξαγγείλει 10.000 νέες προσλήψεις στον τομέα της Υγείας που θα ανακουφίσουν την ενδοχώρα και θα δώσουμε επιπλέον κίνητρα αυξημένες αμοιβές, στέγη και εκπαίδευση, ιδίως σε γιατρούς που θέλουν να υπηρετήσουν στα νησιά.

ΕΡ: Ήδη ακούγονται ονόματα συναδέλφων σας για το υπουργείο υγείας παρότι δεν είναι το πιο δημοφιλές χαρτοφυλάκιο . Αν σχηματίσετε κυβέρνηση μετά τις εκλογές και σας καλέσει ο πρωθυπουργός για να σας προτείνει το ίδιο υπουργείο πως θα αντιδράσετε;

ΑΠ: Την Κυριακή , έχουμε εκλογές και αυτό που προέχει είναι αυτοδύναμη κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας. Οι πολιτικές για την Υγεία αφορούν κεντρικές αποφάσεις που προκύπτουν από τις προγραμματικές μας δεσμεύσεις που θα ακολουθήσει ο νέος υπουργός, βάζοντας βέβαια τη δική του σφραγίδα στον σχεδιασμό και την υλοποίηση τους. Θεωρώ αυτονόητο πως όλοι μας με μεγάλη χαρά θα θέλουμε να υπηρετήσουμε τη χώρα απ΄ οποιοδήποτε πόστο μας ζητηθεί από τον πρωθυπουργό. Όπως γνωρίζετε η ανάθεση των χαρτοφυλακίων είναι απόφαση του πρωθυπουργού.

You may also like

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΑΠΟ: ΠΛΕΥΡΗΣ