Τουρκία
0

Το νέο της πύραυλο, με την ονομασία «Τσακίρ», παρουσίασε επίσημα η Τουρκία, και στο βίντεο παρουσίασης επελέγη ως στόχος του… η Χίος

Πρόκειται για πύραυλο Κρουζ, της τουρκικής αμυντικής βιομηχανίας Roketsan, με βεληνεκές πάνω από 150 χιλιόμετρα που μπορεί να εκτοξευτεί από πολλές πλατφόρμες, όπως αεροσκάφη, επιθετικά μη επανδρωμένα οχήματα, τακτικά τροχοφόρα οχήματα και ναυτικές πλατφόρμες.

Όπως αναφέρουν ειδικοί που ανέλυσαν στο Nordic Monitor το βίντεο στο οποίο φαίνεται η εκτόξευση πυραύλων, η άσκηση γίνεται στη ακτή της Τουρκίας, στο Τσεσμέ, μόλις λίγα μίλια μακριά από τη Χίο.

Η περιοχή που εμφανίζεται ως εχθρική στο βίντεο είναι το ίδιο το νησί της Χίου, κάτι που μπορεί να θεωρηθεί και ως ευθεία απειλή. Όπως ανέφεραν οι αναλυτές, στο βίντεο εμφανίζονται πραγματικές νησίδες που αποδεικνύουν πως το βίντεο προέρχεται από την περιοχή του Τσεσμέ.

Στο βίντεο, η τουρκική πλευρά εμφανίζεται ως η μπλε δύναμη, ενώ με κόκκινο εμφανίζεται ο εχθρός.

«Σίγουρα δεν είναι τυχαίο ότι οι πύραυλοι εκτοξεύτηκαν από ανατολή προς δύση στο βίντεο. Σε τέτοια βίντεο, οι προσομοιώσεις πυραύλων είναι γενικά από αριστερά προς τα δεξιά, αλλά στο βίντεο του ÇAKIR εκτοξεύονται βλήματα από δεξιά προς τα αριστερά και εχθρικοί στόχοι καταστρέφονται, δίνοντας ένα υποσυνείδητο μήνυμα ότι ο στόχος είναι η Ελλάδα», αναφέρεται στο Nordic Monitor.

 

You may also like

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΑΠΟ: VIDEO