0

Η Ταϊλάνδη νομιμοποίησε σήμερα την καλλιέργεια της μαριχουάνας και την κατανάλωσή της σε τρόφιμα και ποτά, καθιστάμενη έτσι η πρώτη ασιατική χώρα που το κάνει με στόχο να ενισχύσει τους τομείς της γεωργίας και του τουρισμού της, όμως το κάπνισμα μαριχουάνας εξακολουθεί να αντιβαίνει στο νόμο.

Καταναλωτές έκαναν σήμερα ουρά σε σημεία πώλησης ποτών, γλυκών και άλλων τροφίμων εμποτισμένων με κάνναβη καθώς οι θιασώτες του φυτού καλωσόρισαν τη μεταρρύθμιση σε μια χώρα που φημιζόταν για πολύ καιρό για τους αυστηρούς νόμους της κατά των ναρκωτικών.

«Μετά την Covid, καθώς η οικονομία καταποντίζεται, το χρειαζόμαστε πραγματικά αυτό», λέει η Τσοκουάν Κίτι Τσοπάκα, ιδιοκτήτρια ενός καταστήματος πώλησης γλυκών με κάνναβη.

Η Ταϊλάνδη, η οποία έχει παράδοση στη χρήση κάνναβης για την ανακούφιση από πόνους και κόπωση, νομιμοποίησε την ιατρική μαριχουάνα το 2018.

Η κυβέρνηση, η οποία υπολογίζει στην καλλιέργεια του φυτού αυτού για να συγκεντρώσει χρήματα, σχεδιάζει να δωρίσει ένα εκατομμύριο φυτά κάνναβης για να ενθαρρύνει τους αγρότες να τα καλλιεργήσουν.

Όμως οι αρχές έχουν στόχο να εμποδίσουν μια έκρηξη της ψυχαγωγικής χρήσης της κάνναβης περιορίζοντας την ισχύ των προϊόντων κάνναβης που είναι νόμιμα.

Η κατοχή και η πώληση εκχυλισμάτων κάνναβης που περιέχουν περισσότερο από 0,2% της ψυχοδραστικής ουσίας της, της τετραϋδροκανναβινόλης, δεν επιτρέπονται.

Όσοι παραβιάζουν το νόμο μπορεί ακόμη να βρεθούν αντιμέτωποι με ποινές φυλάκισης και πρόστιμα.

Οι καλλιεργητές κάνναβης πρέπει να καταγράφονται σε μια κυβερνητική εφαρμογή με την ονομασία PlookGanja (καλλιέργεια γκάντζα, μια άλλη λέξη που χρησιμοποιείται για το φυτό της κάνναβης). Σχεδόν 100.000 άνθρωποι υπέγραψαν για να κατεβάσουν την εφαρμογή, ανακοίνωσε ο Παϊσάν Ντανχούμ, αξιωματούχος του υπουργείου Υγείας.

You may also like

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΑΠΟ: Ειδήσεις