0

Ναυτικά γυμνάσια ευρείας κλίμακας και διάρκειας μιας εβδομάδας ξεκίνησε η Ρωσία στον Ειρηνικό Ωκεανό.

Όπως μεταδίδει το ρωσικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Tass επικαλούμενο το υπουργείο Άμυνας της χώρας, στα ναυτικά γυμνάσια που πραγματοποιούνται ενώ συμπληρώνονται σήμερα 100 μέρες από την έναρξη της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία, μετέχουν πάνω από 40 πολεμικά πλοία και σκάφη υποστήριξης του ρωσικού στόλου του Ειρηνικού καθώς και 20 αεροσκάφη και ελικόπτερα.

Σύμφωνα με το σενάριο των ασκήσεων τα ρωσικά πολεμικά πλοία υποβοηθούμενα από τα αεροσκάφη θα εντοπίσουν «εχθρικά» υποβρύχια, θα εκπαιδευτούν στην οργάνωση αεράμυνας για τακτικές ομάδες πλοίων που θα περιλαμβάνουν και πλήγματα κατά επιφανειακών και εναέριων στόχων, όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Άμυνας της Ρωσίας.

Στη ζώνη των ασκήσεων στον Ειρηνικό επιχειρούν το πολεμικό πλοίο Marshal Krylov, η φρεγάτα Marshal Spaposhnikov καθώς και ανθυποβρυχιακά πολεμικά σκάφη και κορβέτες, ναρκαλιευτικά, πυραυλοφόρα και σκάφη υποστήριξης. Τα γυμνάσια θα διαρκέσουν μέχρι τις 10 Ιουνίου, σύμφωνα με το πρόγραμμα εκπαίδευσης του ρωσικού στόλου του Ειρηνικού για το τρέχον έτος.

You may also like

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΑΠΟ: Ειδήσεις