0

Ξεκάθαρο μήνυμα προς την κυβέρνηση έστειλαν οι ευρωκάλπες τόσο μέσω της αποχής όσο και μέσω της περαιτέρω ενίσχυσης της ακροδεξίας.

«Ο χρόνος τελειώνει και πρέπει να κινητοποιηθείτε και να τρέξτε για να υλοποιήσετε το πρόγραμμα». Το κυβερνών κόμμα πιέστηκε στη βάση κυρίως των ελεύθερων επαγγελματιών αλλά δεν προκλήθηκαν τριγμοί τύπου Γερμανίας, Γαλλίας και Βελγίου. Και εδώ προκύπτει ένα μεγάλο θέμα για την Ευρώπη. Οι κυβερνήσεις στο γαλλογερμανικό άξονα δε πείθουν σε καμία περίπτωση, καταρρέουν, πιέζοντας την πρέδρο της Κομισιόν, Ουρ. Ντε Λάιεν και ανακατεύοντας ξανά την τράπουλα. Τη στιγμή μάλιστα που συνεχιζεται ένας πόλεμος στη γειτονιά του.

Επιστρέφοντας στο ταμπλό και όπως αναφέρει ο Η. Ζαχαράκης, «η εβδομάδα έδωσε σημαντικά κέρδη μετά από 2 συναπτές πτωτικές με τον τραπεζικό να πρωτοστατεί στην κίνηση. Μπροστά μας έχουμε τις αποκοπές μερισμάτων που συντηρούν την αγορά ενώ θυμίζουμε και την λήξη των συμβολαίων να πλησιάζει και δύσκολα οι Long θα δώσουν την ευκαιρία σε χαμηλά κλεισίματα της περιόδου. Aπό την άλλη χρειάζονται και νέοι καταλύτες για να μπορέσουμε να δούμε νέα υψηλά το επόμενο διάστημα με την αγορά να φαίνεται να χρειάζεται χρόνο να χωνέψει τα επίπεδα.

Η πρώτη μείωση επιτοκίων κατά 25 μονάδες βάσης ήρθε από την ΕΚΤ με την FED να φαίνεται μετά και τα macro της Παρασκευής να προβληματίζεται ακόμα. Έτσι λοιπόν οι αγορές ποντάρουν σε ακόμα μια μείωση στην χρονιά από πλευράς ΕΚΤ και μία από την μεριά της FED μετά το καλοκαίρι. Οι ξένοι οίκοι συνεχίζουν να αυξάνουν στόχους για τις Ελληνικές τράπεζες με τα μάτια των περισσότερων θεσμικών να είναι στραμμένα εκεί.

Το deal της ΓΕΚ φαίνεται να πλησιάζει με τις αντοχές κοντά στα υψηλά των μετοχών να το μαρτυρούν. Ίσως οι πωλητές από εκεί να διοχετεύσουν ρευστότητα στο υπόλοιπο σύστημα.

You may also like

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΑΠΟ: Ειδήσεις