0

Τη διαχρονική προσφορά των Ηπειρωτών στον πολιτισμό αλλά και στην πρόοδο της χώρας, εξήρε ο περιφερειάρχης Γιώργος Πατούλης στην εκδήλωση κοπής της «Πίτας του Ηπειρώτη» που διοργάνωσε η Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδας, στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, με τη συμμετοχή της χορωδίας της, 1.500 χορευτών από 70 ομίλους της Ελλάδας και της Β. Ηπείρου καθώς και πλήθους Ηπειρωτών μουσικών και κομπανιών.

Η φετινή εκδήλωση ήταν αφιερωμένη στην «Ηπειρώτισσα Γυναίκα» και στο πλαίσιο αυτό αποτυπώθηκε η δράση της σ’ όλες τις εκφάνσεις της ζωής της, ενώ τιμήθηκε και η μνήμη των 100 χρόνων από την Μικρασιατική Καταστροφή, με τη συμμετοχή χορευτικών μικρασιάτικων συλλόγων.

Τον κ. Πατούλη υποδέχθηκε ο πρόεδρος της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδας Μ. Κιάμος, ενώ στην εκδήλωση παρέστησαν ο πρόεδρος της Βουλής Κωνσταντίνος Τασούλας, ο υφ. Περιβάλλοντος Γ. Αμυράς, ο περιφερειάρχης Ηπείρου Αλ. Καχριμάνης, ο δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης, ο αρμόδιος περιφερειακός σύμβουλος Α. Κούρτης, βουλευτές και δήμαρχοι της Ηπείρου και η πρόεδρος του ΣΕΦ, Χρ. Τσιλιγκίδη.

Ο κ. Πατούλης στις δηλώσεις του επισήμανε τη διαχρονική προσφορά των Ηπειρωτών στις δύσκολες στιγμές της χώρα, τονίζοντας: «Ποτέ δεν ξεχνάμε πως οι μεγαλύτεροι και περισσότεροι ευεργέτες της πατρίδας μας ήταν από την Ήπειρο. Αγαπάμε τον πολιτισμό τους, είμαστε κοντά τους και δεσμευόμαστε πως θα αναδείξουμε το πλούσιο πολιτιστικό τους έργο και θα ενώσουμε όλες τις παραδόσεις ανά την Ελλάδα. Σε αυτό το πλαίσιο επαναλαμβάνω πως η Περιφέρεια Αττικής θα είναι στο πλευρό τους και θα συμβάλλουμε στην υλοποίηση του οράματος δεκαετιών για το “Σπίτι του Ηπειρώτη”».

You may also like

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΑΠΟ: ΠΑΤΟΥΛΗΣ