0

Δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα Today Press

  • Δέκα νέα πρόσωπα που θα οδηγήσουν μαζί με τον Νίκο Ανδρουλάκη το Κίνημα στο μέλλον

Είναι νέοι, άφθαρτοι, με καλά βιογραφικά και εργασιακή εμπειρία. Είναι τα παιδιά που ανδρώθηκαν μέσα στην κρίση και ποτέ τους δεν έφυγαν από το ΠΑΣΟΚ. Έμειναν στα δύσκολα και ξέρουν  δίνουν τις μάχες τους.

Οι μεγάλοι πολιτικοί ακούν πριν από τους άλλους το μακρινό χλιμίντρισμα των αλόγων της ιστορίας, είχε πει ο Γερμανός καγκελάριος Όττο Φον Μπίσμαρκ και ο Νίκος Ανδρουλάκης, που κάθεται στην καρέκλα του Ανδρέα Παπανδρέου και διοικεί το ιππικό του ΠΑΣΟΚ, φροντίζει, αυτά τα άλογα να τα καβαλούν «ιππείς» που μοιράζονται το ίδιο όραμα μαζί του.

Μετά από τις εθνικές εκλογές του Ιούνιου, αλλά και τις αυτοδιοικητικές του Οκτωβρίου, νέα πρόσωπα ξεχώρισαν στη Χαριλάου Τρικούπη και βρίσκονται σε θέσεις κλειδιά. Τα πρόσωπα αυτά παρέλαβαν την σκυτάλη της ιστορίας, αυτή που φέρει πάνω της τον τίτλο και τα σύμβολα της μεγάλης δημοκρατικής παράταξης και τρέχουν ήδη τα δικά τους χιλιόμετρα στην πολιτική.

Είναι νέοι, άφθαρτοι, με καλά βιογραφικά και εργασιακή εμπειρία. Είναι τα παιδιά που ανδρώθηκαν μέσα στην κρίση και ποτέ τους δεν έφυγαν από το ΠΑΣΟΚ. Έμειναν στα δύσκολα και ξέρουν  δίνουν τις μάχες τους.

  1. Ανδρέας Σπυρόπουλος,  ο στρατηγός 

Διοικητής των στρατευμάτων της παράταξης είναι ο γραμματέας του κόμματος και μηχανολόγος μηχανικός στο επάγγελμα Ανδρέας Σπυρόπουλος. Ο 37χρονος Ανδρέας πρώτος πάει και φεύγει τελευταίος στη Χαριλάου Τρικούπη, εκεί που είναι το γραφείο του στον 5ο όροφο της ιστορικής έδρας του κόμματος.  Είναι ο άνθρωπος που μιλάει με όλη την Ελλάδα. Γνωρίζει τους πάντες με το μικρό τους όνομα και συνδέει με τις πρωτοβουλίες του τη βάση της παράταξης με την κορυφή. Συνδέει ξανά και με πιο ανθεκτικά υλικά όλους τους κρίκους της αλυσίδας του ΠΑΣΟΚ που κρατούν ενωμένη, μετά από χρόνια,  αυτή την πυραμίδα του δημοκρατικού συγκεντρωτισμού που τρέχει συντεταγμένα και φέρνει μετά από χρόνια νικηφόρα αποτελέσματα. Το έργο φάνηκε πιο καθαρά στις αυτοδιοικητικές εκλογές, ενώ όλοι τους δίνουν και πολλά μπράβο για τις τηλεοπτικές του παρουσίες.

      2. Παναγιώτης Δουδωνής, ο καθηγητής

Ένα από το πρόσωπα που πήραν το δικό τους πολιτικό οξυγόνο και μάλιστα σε μικρή ηλικία είναι ο Μυτιληνιός καθηγητής στο πανεπιστήμιο της Οξφόρδης Παναγιώτης Δουδωνής. Ο «κύριος καθηγητής» που ήταν και επικεφαλής του ψηφοδελτίου επικρατείας είναι μόλις 33 ετών και σαν συνταγματολόγος που είναι έχει ιδιαίτερη ευαισθησία σε θέματα θεσμών και διαφάνειας, ενώ παράλληλα μπορεί και στριμώχνει τους αντιπάλους του με το χιούμορ που διαθέτει αλλά και τις αναφορές από το βήμα της Βουλής για το συνέδριο της Βόλβης.

3. Δημήτρης Μάντζος ο εργατικός

Ο Δημήτρης Μάντζος βρέθηκε σε εκλόγιμη θέση στο ψηφοδέλτιο επικρατείας και σε όλο το ΠΑΣΟΚ λένε «πως ήταν δίκαιο κι έγινε πράξη». Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ δεν είναι απλά από τους πιο εργατικούς υπερασπιστές και συνεπείς ΠΑΣΟΚους τα τελευταία χρόνια, είναι παράλληλα και ο άνθρωπος που με τις νομικές του γνώσεις και τα επιχειρήματα του ξεχώρισε όλη την προεκλογική περίοδο και κέρδισε την εμπιστοσύνη όλων. Έφερε ψήφους στην παράταξη με τις εμφανίσεις του. Ο ίδιος τρέφει παθολογική αγάπη στην οικογένεια του, ενώ σαν αγαπημένη συνήθεια έχει το περπάτημα που τον αποσυμπιέζει κατά τη διάρκεια της ημέρας.

4. Παύλος Χρηστίδη, ο ΠΑΣΠίτης

Δικηγόρος, πατέρας, σύζυγος. Ο Παύλος, όπως τον αποκαλούν οι φίλοι του, πάντα θα αναφέρεται με αγάπη και σεβασμό στην αείμνηστη Φώφη Γεννηματά που του έδωσε την ευκαιρία να εξελιχθεί. Είναι από τους βουλευτές που σάρωσαν στις εθνικές εκλογές καθώς εκτιμήθηκε από τους ψηφοφόρους η μαχητικότητα του, το σθένος του και η επιχειρηματολογία του σε όλες τις δημόσιες τοποθετήσεις του. Ο Παύλος Χρηστίδης, για όποιον τον ξέρει καλά, κουβαλάει την ατμόσφαιρα που γνώρισε με την ΠΑΣΠ νομικής Κομοτηνής, αγαπάει τη νεότερη γενιά της παράταξης και σπεύδει όπου τον καλούν,  ενώ στον ελεύθερο χρόνο του θα πάει στο γήπεδο να δει την αγαπημένη του ομάδα τον Ολυμπιακό.

5. Μανώλης Χριστοδουλάκης, ο αθλητής

Σε ηλικία μόλις 32 ετών εκλέχθηκε βουλευτής. Ο λόγος για το πρώην γραμματέα του κόμματος Μανώλη Χριστοδουλάκη που με όπλο τις σπουδές του, την διείσδυση που έχει στη νέα γενιά αλλά και την  όρεξη που έχει για δουλειά, ανεβαίνει διαρκώς σε δημοφιλία το τελευταίο διάστημα. Οι φίλοι του κάνουν λόγο για έναν άνθρωπο της γενιάς του, άρρωστο Ολυμπιακό που θα βρει όμως πάντα χρόνο για γυμναστική και σωστή διατροφή. Προέρχεται άλλωστε από δύσκολη εκλογική περιφέρεια που θέλει περπάτημα και γερό στομάχι.

6. Θανάσης Γλαβίνας, ο μπαλαδόρος

Με όνομα βαρύ σαν ιστορία, ο 36χρονος εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος  Θανάσης Γλαβίνας, ΠΑΣΠίτης κι αυτός στη νομική Κομοτηνής, με μεταπτυχιακές σπουδές στη Γερμανία,  είναι ένα από τα επικοινωνιακά βέλη στη φαρέτρα του Νίκου Ανδρουλάκη και του ΠΑΣΟΚ. Ψύχραιμος, δωρικός και ετοιμόλογος κερδίζει τις εντυπώσεις σε κάθε του δημόσια εμφάνιση. Στον ελεύθερο του χρόνου χάνεται στις σελίδες βιβλίων που διαβάζει ενώ πάντα θα ψάξει να βρει ευκαιρία για να παίξει ποδόσφαιρο με τους παιδικούς του φίλους ή να δει έναν αγώνα της αγαπημένης του ομάδας του Άρη Θεσσαλονίκης.

7. Κατερίνα Καζάνη, η γιατρός

Μεγαλωμένη δίπλα από τα νερά της Χαλκίδας και με καταγωγή από Κύμη η Κατερίνα Καζάνη εκπροσωπεί την Εύβοια, ένα μέρος που αγαπά και τιμά. Η ίδια έχει πλούσια κοινωνική δράση και οι φίλοι τονίζουν πως η έδρα ήρθε εξαιτίας της προσωπικότητας της καθώς αναγνωρίστηκε η προσφορά της στην τοπική κοινωνία. Παράλληλα η επιστημονική επάρκεια κέντρισε το ενδιαφέρον αρκετών συμπολιτών της καθώς αποφοίτησε από την ιατρική με άριστα ενώ έχει και αρκετές συμμετοχές σε συνέδρια και διεθνή περιοδικά.

8. Νάγια Γρηγοράκου, η Μανιάτισσα

Γνήσιο τέκνο της Λακωνίας, της γης της ελιάς, η Νάγια Γρηγοράκου εντυπωσιάζει με το βιογραφικό και τα μεταπτυχιακά της. Η ίδια κατέβηκε ως υποψήφια στο νομό Λακωνίας, ένα παραδοσιακό κάστρο της δεξιάς και ξεχώρισε εκλέχθηκε βουλευτής στα 32 της και έκανε περήφανο τον πατέρα της που είναι ιστορικό στέλεχος της παράταξης.  Στα φοιτητικά της χρόνια υπήρξε ενεργό μέλος της ΠΑΣΠ Νομικής Αθηνών. Επιπλέον, είναι μέλος του Τομέα Ναυτιλίας του ΠΑΣΟΚ, ενώ με απόφαση του Προέδρου κ. Νίκου Ανδρουλάκη έχει αναλάβει για την τρέχουσα κοινοβουλευτική περίοδο τον τομέα Πολιτισμού (ΚΤΕ).

9. Κατερίνα Σπυριδάκη, η Κρητικιά

Με καταγωγή από την Ιεράπετρα και εργασιακή εμπειρία στο εξωτερικό και συγκεκριμένα στην Αυστρία η νεαρή Κατερίνα Σπυριδάκη, βουλευτής Λασιθίου πλέον, αποτέλεσε αναμφίβολα την έκπληξη στις τελευταίες εκλογές για την Κρήτη.  Η Κατερίνα Σπυριδάκη λατρεύει το νησί της και έχει ιδιαίτερη ευαισθησία της σε περιβαλλοντικά και πολιτιστικά θέματα που την ώθησαν να δραστηριοποιηθεί ενεργά σε εθελοντικές ομάδες αφήνοντας το θετικό της αντίκτυπο στην τοπική κοινωνία.

10. Ελένη Βατσίνα, η οικονομολόγος

Με σπουδές στη διοίκηση επιχειρήσεων και Marketing στο University of Central Lancashire, Πρέστον στην Αγγλία, αλλά και μεταπτυχιακό στα χρηματοοικονομικά και την ανάπτυξη στο ίδιο πανεπιστήμιο η Ελένη Βατσίνα αποτελεί ακόμα μία σφαίρα στη θαλάμη του όπλου του ΠΑΣΟΚ για θέματα οικονομίας που τόσο απασχολούν την επικαιρότητα. Η ίδια γέννημα θρέμμα Ηρακλείου Κρήτης εκλέχθηκε πρώτη σε σταυρούς στο πράσινο κάστρο της Κρήτης.

You may also like

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΑΠΟ: Απόψεις