0

Τη κυβερνητική πολιτική που ακολούθησε η Νέα Δημοκρατία στο μεταναστευτικό με αποτέλεσμα τη μείωση των ροών υπενθύμισε μέσω ανάρτησής του ο Νότης Μηταράκης.

Ο πρώην υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου ανέφερε ότι οι στόχοι της πολιτικής επιτεύχθηκαν, καθώς μειώθηκαν οι μεταναστευτικές ροές ενώ παράλληλα στηρίχθηκαν οι τοπικές κοινωνίες.

Ο Νότης Μηταράκης τόνισε, ακόμη, ότι «οι νέες δομές προσφέρουν ασφαλείς και αξιοπρεπείς συνθήκες στους φιλοξενούμενους ενώ καλλιεργούν το αίσθημα της ασφάλειας στις τοπικές κοινωνίες».

Η ανάρτηση του Νότη Μηταράκη

Η Νέα Δημοκρατία έθεσε δύο μετρήσιμους στόχους στο μεταναστευτικό: Τη μείωση των ροών και τη στήριξη των τοπικών κοινωνιών. Τους πετύχαμε.

Από 1.170.000 αφίξεις το 2015-2019, κατά τη διακυβέρνησή μας είχαμε 75.000 συνολικά, ενώ δώσαμε πάνω από 110 εκατ. ευρώ για έργα και αποζημιώσεις στις τοπικές κοινωνίες.

Δείξαμε πως η χώρα μας έχει σύνορα σε στεριά και θάλασσα και μπορούμε να τα φυλάξουμε. Δεν μείναμε όμως εκεί. Κλείσαμε συνολικά 88 δομές και δημιουργήσαμε νέες ασφαλείς και σύγχρονες εγκαταστάσεις, και στα νησιά, αντί των παλαιότερων και ακατάλληλων όπως το αίσχος της Μόριας. Μία από αυτές είναι η Μαλακάσα στην οποία φιλοξενούνται οι διασωθέντες του ναυαγίου ανοιχτά της Πύλου.

Έτσι, από 92.000 διαμένοντες σε 121 δομές πλέον έχουμε 11.000 σε 33 δομές. Οι νέες δομές προσφέρουν ασφαλείς και αξιοπρεπείς συνθήκες στους φιλοξενούμενους ενώ καλλιεργούν το αίσθημα της ασφάλειας στις τοπικές κοινωνίες.

You may also like

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΑΠΟ: ΜΗΤΑΡΑΚΗΣ