0
Στην υπόγεια διάβαση της λ. Συγγρού βρέθηκε πρόσφατα η γνωστή ηθοποιός Μαρία Σολομού για καλλιτεχνική φωτογράφιση.
Γενικότερα το οδικό δίκτυο αποτελεί πηγή έμπνευσης και φαίνεται πως το αγαπούν ιδιαίτερα οι Έλληνες καλλιτέχνες και αρκετά συχνά το επιλέγουν για φωτογραφίες αλλά και γυρίσματα ταινιών.
Πιο συγκεκριμένα η υπόγεια διάβαση πεζών στο ύψος του Πάντειου Πανεπιστημίου ανακαινίστηκε πρόσφατα από την Περιφέρεια Αττικής και σήμερα πέραν από ότι είναι πλέον πιο ελκυστικές παρουσιάζουν και πολιτιστικό ενδιαφέρον.
Ο διάσημος street artist Cacao Rocks μεταξύ άλλων έχει κάνει αναφορές στην παιδεία και τους νέους. Μεταξύ των αισθητικών και καλλιτεχνικών παρεμβάσεων που έγιναν είναι η απεικόνιση της Μαρίας Κιουρί και η αναφορά της φράσης «Dans la vie, rien n’est a craindre, tout est a comprendre» Μετάφραση: Τίποτα μη φοβάσαι στη ζωή. Προσπάθησε να κατανοήσεις τα πάντα.
Επίσης σε άλλο σημείο απεικονίζεται ο Ρουσσώ και η Φράση «Il faut avoir deja beaucoup appris de choses pour savoirdemander ce qu’on ne sait pas» Μετάφραση: Πρέπει να έχεις ήδη μάθει πολλά πράγματα για να ξέρεις πώς να ρωτάς γι’ αυτά που δεν ξέρεις.
Βλέπουμε έναν εκσυγχρονισμό των υποδομών και ένα  πραγματικά υπέροχο αποτέλεσμα,  το οποίο ανταποκρίνεται πλήρως στα αισθητικά κριτήρια του ακαδημαϊκού ιδρύματος, αλλά και στην επιστημονική του ταυτότητα καθώς και στα μηνύματα που μεταδίδει  μέσα από τα πρόσωπα που απεικονίζονται αλλά και τα μότο που τα συνοδεύουν και τα οποία οι  διαβάτες συχνά τα διαβάζουν και τα αποκρυπτογραφούν.

You may also like

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΑΠΟ: Watchlist