0

Για την ελευθερία του Tύπου στην Ελλάδα, μίλησε στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, η αντιπρόεδρος της Επιτροπής Διεθνούς Εμπορίου και ευρωβουλευτής της ΝΔ και του ΕΛΚ, Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, η ευρωβουλευτής, ξεκινώντας την παρέμβασή της, δήλωσε «βαθύτατα προσβεβλημένη και ειλικρινά εξοργισμένη, εξαιτίας των συκοφαντικών ισχυρισμών, σχετικά με την έλλειψη ελευθεροτυπίας στην Ελλάδα» και αμέσως προσέθεσε: «Ζητώ, αντί να ακούτε εκείνες τις πολιτικά υποκινούμενες κατηγορίες, οι οποίες τροφοδοτούνται από εκθέσεις που ισχυρίζονται ότι ο Τύπος απολαμβάνει μεγαλύτερη ελευθερία σε χώρες, όπως η Μπουρκίνα Φάσο και το Τσαντ, όπου υπάρχουν στρατιωτικές χούντες, να ακούσετε τα γεγονότα».

«Η κυβέρνηση Μητσοτάκη», συνέχισε η κ. Ασημακοπούλου, «έχει ενισχύσει τη νομοθετική μας εργαλειοθήκη για την προστασία των δημοσιογράφων, δημιουργεί ένα ειδικό Task Force και το Μητρώο Επιχειρήσεων Ηλεκτρονικών Μέσων Ενημέρωσης» και «παρέχει οικονομική στήριξη στα τοπικά μέσα ενημέρωσης».

«Δεν θα ανεχθούμε, λοιπόν, τέτοιες συκοφαντίες. Η Ελλάδα θα είναι πρωτοπόρος στην Ευρωπαϊκή Πράξη για την Ελευθερία των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης. Και η Ελλάδα, το λίκνο της δημοκρατίας, σε ό,τι έχει να κάνει με την ελευθερία του Τύπου, όπως πάντα, θα αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση», είπε, καταλήγοντας, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση.

You may also like

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΑΠΟ: ΑΣΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟΥ