0

«Η Ελλάδα προχωράει μπροστά και παράγει ανάπτυξη που αφορά όλους ανεξαιρέτως τους Έλληνες πολίτες είτε ζουν στα αστικά κέντρα είτε στην ακριτική Ελλάδα» είναι το μήνυμα που στέλνει ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Κωστής Χατζηδάκης, μετά την ολοκλήρωση της περιοδείας του στην περιφερειακή ενότητα Ξάνθης.

Συγκεκριμένα, ο κ. Χατζηδάκης αναφέρει σε ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook τα εξής:

«Δυναμικές επιχειρήσεις που δημιουργούν νέες δουλειές τα τελευταία τρία χρόνια, με αισιόδοξες προοπτικές για το άμεσο μέλλον. Μεγάλη πρόοδος με τη μείωση των εκκρεμών συντάξεων. Ισονομία για όλους ανεξαιρέτως τους Έλληνες πολίτες. Αυτά είναι τα τρία στοιχεία που κρατώ από τη περιοδεία μας στην περιφερειακή ενότητα Ξάνθης, που έχει, φυσικά, προβλήματα, αλλά έχει και μεγάλες δυνατότητες. Μαζί μου ο τοπικός βουλευτής, Σπύρος Τσιλιγγίρης, ο βουλευτής Ροδόπης, Ευριπίδης Στυλιανίδης, η βουλευτής Τρικάλων, Κατερίνα Παπακώστα και ο βουλευτής Ημαθίας, Τάσος Μπαρτζώκας.

Τις μεγάλες δυνατότητες της Ξάνθης αναδεικνύει η επίσκεψή μας σε τρεις τοπικές παραγωγικές μονάδες: τη Συνεταιριστική Επιχείρηση Καπνοπαραγωγών Ελλάδος (ΣΕΚΕ ΑΕ), τη Sunlight, που ασχολείται με την αποθήκευση ενέργειας και τα Θερμοκήπια Θράκης. Τρεις επιχειρήσεις που, τα τελευταία τρία χρόνια, παρά τις δυσκολίες που υπάρχουν, δημιουργούν πολλές και καλές νέες θέσεις εργασίας και δουλειά του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων και της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης είναι να φέρουν πιο κοντά τους ανέργους και τις επιχειρήσεις, έτσι ώστε να επιταχυνθεί η ανάπτυξη.

Παράλληλα, πήγαμε στην τοπική διεύθυνση του ΕΦΚΑ. Έμεινα πολύ ευχαριστημένος τόσο από τη δουλειά που γίνεται από τους υπαλλήλους όσο και από τις υποδομές. Η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης είναι η Περιφέρεια με τη μεγαλύτερη μείωση στο στοκ των εκκρεμών συντάξεων και βεβαίως θα είναι οι υπάλληλοι που βγάζουν συντάξεις από εκείνους που θα βραβεύσουμε το επόμενο διάστημα, διότι πολλές φορές έχω τονίσει ότι πρέπει να επιβραβεύονται και ηθικά όσοι κάνουν καλά τη δουλειά τους.

Επισκέφτηκα και τα Πομακοχώρια. Πήγαμε στο Κέντρο Υγείας Εχίνου και το χωριό Πάχνη και τον συνεταιρισμό του “Πλέτενο”. Εκεί συνομίλησα με τους Έλληνες μουσουλμάνους συμπολίτες μας. Είχα την ευκαιρία να υπογραμμίσω ότι η Ελλάδα είναι μια σύγχρονη ευρωπαϊκή χώρα, μια χώρα ισονομίας και ισοπολιτείας και ότι αγκαλιάζουμε και στηρίζουμε τη μουσουλμανική κοινότητα με τον ίδιο τρόπο που στηρίζουμε όλους τους άλλους Έλληνες πολίτες.

Φεύγω από την Ξάνθη με ένα αίσθημα αισιοδοξίας. Αισιοδοξίας, διότι η Ελλάδα προχωράει μπροστά και παράγει ανάπτυξη που αφορά όλους ανεξαιρέτως τους Έλληνες πολίτες είτε ζουν στα αστικά κέντρα είτε στην ακριτική Ελλάδα».

You may also like

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΑΠΟ: ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ