0

Το πρώην εργοστάσιο χαρτοποιίας Λαδόπουλου, που πρόσφατα εγκρίθηκε η αξιοποίησή του μέσω ΣΔΙΤ, επισκέφθηκε την Παρασκευή (10/6) ο Νίκος Παπαθανάσης.

Όπως αναφέρει σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο κ. Παπαθανάσης: «Επισκεφθήκαμε σήμερα με τον περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριο Φαρμάκη τον βουλευτή ΝΔ Αχαΐας Άγγελο Τσιγκρή και τεχνικό κλιμάκιο το πρώην εργοστάσιο χαρτοποιίας Λαδόπουλου, που πρόσφατα εγκρίναμε την αξιοποίησή του μέσω ΣΔΙΤ.

Αποτελεί ένα εμβληματικό έργο που διεκδίκησε η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και θα συνδέει την ιστορία της πόλης με το παράκτιο μέτωπο. Πρόκειται να δημιουργηθεί ένα σύγχρονο και ενεργειακά αναβαθμισμένο κτιριακό συγκρότημα που θα εξυπηρετεί κοινωφελείς ανάγκες και εμπορικές χρήσεις της πόλης. Ένα πολύ σημαντικό έργο για την Πάτρα και την ευρύτερη περιοχή».

Παπαθανάσης: Ο πόλεμος μας έφερε μπροστά στην ενεργειακή κρίση και τρέχουμε πλέον να καλύψουμε το κενό

Στο μεταξύ, ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων συμμετείχε στο 10ο Περιφερειακό Αναπτυξιακό Συνέδριο RGC 2022 και αναφέρθηκε στα χρηματοδοτικά εργαλεία και στο ρόλο των Αναπτυξιακών Τραπεζών για την ανάπτυξη πράσινων επενδύσεων στην Ελλάδα.

Ο κ. Παπαθανάσης επισήμανε -μεταξύ άλλων- πως «η Ευρώπη καθυστέρησε πολύ να αλλάξει το παραγωγικό της μοντέλο και να πάει σε μια ανεξαρτητοποίηση από ορυκτά καύσιμα και φτάσαμε στις μέρες μας όπου ο πόλεμος, μας έφερε μπροστά στην ενεργειακή κρίση και τρέχουμε πλέον να καλύψουμε το κενό».

Παράλληλα, ανέφερε ότι η Αναπτυξιακή Τράπεζα, που εποπτεύεται από το υπουργείο Ανάπτυξης, ξεκίνησε τη δημιουργία χρηματοδοτικών εργαλείων για τη στήριξη των σχημάτων που θέλουν να μπουν στην ανάπτυξη των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.

You may also like

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΑΠΟ: ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΗΣ