0

«Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η Νέα Δημοκρατία πήραν στήριξη και ψήφους από παντού. Το ζητάει πλέον ο ελληνικός λαός να διεκδικήσουμε μία αυτοδύναμη κυβέρνηση», ανέφερε ο απερχόμενος υπουργός Τουρισμού και βουλευτής της ΝΔ Βασίλης Κικίλιας σε συνέντευξη που παραχώρησε στον τ/σ Open.

Ο Β. Κικίλιας έκανε λόγο για μια μεγάλη πολιτική και κοινωνική αλλαγή, με τους Έλληνες πολίτες να αντιλαμβάνονται ότι τις λύσεις σε σημαντικά θέματα που ταλανίζουν εδώ και δεκαετίες τη χώρα, τις βρήκαν στο πρόσωπο του Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος αντιμετώπισε μια σειρά κρίσεων, προχώρησε σε σημαντικές μεταρρυθμίσεις, ενώ ταυτόχρονα μείωσε φόρους και εισφορές.

Για τις δεύτερες εκλογές τόνισε ότι απαιτείται όλες οι πολιτικές δυνάμεις να δείξουν τη μέγιστη δυνατή σοβαρότητα, σημειώνοντας ότι η κοινωνία γύρισε την πλάτη στην τοξικότητα και στα μικροκομματικά αναχώματα.

Υπογράμμισε επίσης ότι για πρώτη φορά οι πολίτες ψήφισαν με θετικό πρόσημο, επιδοκιμάζοντας τις πολιτικές της κυβέρνησης, καθώς και τα υψηλά ποσοστά που κατέγραψε η Νέα Δημοκρατία στους νέους.

Ο κ. Κικίλιας εκτίμησε ότι στις δεύτερες εκλογές η διαφορά μεταξύ των δύο πρώτων κομμάτων θα διευρυνθεί ακόμα περισσότερο, ενώ σε ό,τι αφορά την πολιτική που ασκεί ο ΣΥΡΙΖΑ επισήμανε ότι συνεχίζει τη ρητορική και τις πολιτικές πρακτικές του 2014, αποδεικνύοντας πως δεν αντιλαμβάνεται ότι δεν βρισκόμαστε στην ίδια εποχή.

Τέλος, σχετικά με το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ τόνισε ότι δεν είχε καθαρή θέση για το ποιος θα κυβερνήσει τη χώρα, παρά το γεγονός ότι ο ελληνικός λαός δεν ψηφίζει μόνο κόμματα, αλλά και πολιτικούς αρχηγούς και εν δυνάμει πρωθυπουργούς.

«Εμείς θα θέλαμε να έχουμε μια αξιωματική αντιπολίτευση ώριμη, η οποία να ασκεί κριτική στα σοβαρά θέματα, γιατί αυτή είναι η δημοκρατία. Όχι η μικροπολιτική και τα σενάρια συνωμοσίας», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Κικίλιας.

You may also like

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΑΠΟ: ΚΙΚΙΛΙΑΣ