0

Η διαπίστευση στον τομέα των τροφίμων «ανοίγει» τις πόρτες στις διεθνείς αγορές, τόνισε ο Γιώργος Γεωργαντάς.

Συγκεκριμένα, «κλειδί» που ανοίγει τις πόρτες στις διεθνείς αγορές και μπορεί να ενισχύσει τις εξαγωγές στον αγροδιατροφικό τομέα, χαρακτήρισε τη διαπίστευση ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Γιώργος Γεωργαντάς στη ημερίδα που οργάνωσε το Εθνικό Σύστημα Διαπίστευσης (ΕΣΥΔ), με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Διαπίστευσης που εορτάζεται σήμερα.

Τα ελληνικά αγροτικά προϊόντα είναι αναγνωρισμένα παγκοσμίως

«Τα ελληνικά αγροτικά προϊόντα είναι αναγνωρισμένης διατροφικής αξίας παγκοσμίως. Η διασφάλιση της ποιότητάς τους μέσω του συστήματος διαπίστευσης, ενισχύει την προσπάθεια που κάνουν παραγωγοί και Πολιτεία για την απόκτηση brand name για τα ελληνικά προϊόντα και την ταύτισή τους με την ποιότητα» είπε ο κ. Γεωργαντάς και προσέθεσε πως «παράλληλα με την ενίσχυση της ταυτότητάς τους, η διαπίστευση ενισχύει και την αναγνωρισιμότητα τους στις διεθνείς αγορές».

Ο αρμόδιος υπουργός σημείωσε ότι το ΕΣΥΔ και ο ρόλος του ενισχύει διαρκώς την αυξανόμενη τάση για όσο το δυνατόν μεγαλύτερη ασφάλεια στη διατροφή, και τόνισε ότι οι ελληνικές εταιρείες και παραγωγοί που είναι ενταγμένοι στο σύστημα διαπίστευσης έχουν πιο δυναμική διείσδυση στις αναπτυγμένες χώρες της Δύσης που οι καταναλωτές δίνουν ιδιαίτερη βαρύτητα σε πιστοποιημένα και ασφαλή προϊόντα.

You may also like

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΑΠΟ: Ειδήσεις