0

Την άποψη πως «δεν υπάρχει ανάπτυξη χωρίς σύγχρονες και επαρκείς υποδομές» εξέφρασε στο REGIONAL GROWTH CONFERENCE o υφυπουργός Υποδομών Γιώργος Καραγιάννης και συμπλήρωσε πως «τα μεγάλα έργα υποδομής ενισχύουν την εμπιστοσύνη των πολιτών στην πολιτεία».

Ο ίδιος αποκάλυψε πως ήδη έχουν δημοπρατηθεί έργα άνω των 8 δισ. ευρώ και υπογράμμισε πως την επόμενη 3ετία θα δημιουργηθούν χιλιάδες θέσεις εργασίας, αφού όπως είπε «βρισκόμαστε σε περίοδο άνθησης του χώρου».

Όσον αφορά τη Δυτική Ελλάδα και την Πελοπόννησο έκανε ειδική αναφορά στον αυτοκινητόδρομο Πάτρας – Πύργου, εκφράζοντας την αισιοδοξία του πως τα πρώτα 56 χλμ θα παραδοθούν σε λιγότερα από 3 χρόνια. Επίσης, αποκάλυψε πως έχουν δοθεί 30 εκατ. ευρώ για την οδική ασφάλεια.

Ο υφυπουργός αναφέρθηκε και σε άλλα μεγάλα έργα στην περιοχή όπως είναι ο δρόμος Καλαμάτα-Ριζόμυλος-Πηλός-Μεθώνη, ο δρόμος Άκτιο-Αμβρακία και η παράκαμψη της Αμφιλοχίας, τα οποία αναμένεται να παραδοθούν σύντομα στους πολίτες. Για την οδική σύνδεση Λευκάδα- Άκτιο, είπε πως αναμένεται να παραδοθεί εντός του 2023.

Ο κ. Καραγιάννης υποστήριξε πως το σιδηροδρομικό έργο Ρίο-λιμάνι Πάτρας θα αλλάξει τη φυσιογνωμία της πόλης και επεσήμανε πως από τις αρχές του Ιουλίου θα ξεκινήσει η κανονικότητα στη Διώρυγα της Κορίνθου.

Ο υφυπουργός ζήτησε πολιτική συναίνεση για τα μεγάλα έργα, τα οποία, όπως είπε «δεν είναι επένδυση για τις επόμενες εκλογές, αλλά επένδυση για τις επόμενες γενιές».

You may also like

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΑΠΟ: Πολιτική