0

Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν προχώρησε σε νέες απειλές προς την Ελλάδα, καθώς δήλωσε πως στην εμβέλεια του βαλλιστικού πυραύλου Tayfun βρίσκεται η Αθήνα.

Συγκεκριμένα, ο Ερντογάν μιλώντας σε συνέντευξή του στο τηλεοπτικό δίκτυο A Haber, υπενθύμισε πως η Τουρκία διαθέτει πλέον τον βαλλιστικό πύραυλο Tayfun, τονίζοντας πως μέσα στην εμβέλειά του βρίσκεται η Αθήνα.

“Το τελευταίο μας τεστ έγινε με τον Tayfun που τρέλανε τους Έλληνες. Στο επόμενο βήμα θα αυξήσουμε την εμβέλεια του. δηλαδή περισσότερο από 561 χιλιόμετρα. Βέβαια οι Έλληνες φοβήθηκαν για την εμβέλεια καθώς και η Αθήνα είναι μέσα στην εμβέλειά του”, είπε αρχικά ο Τούρκος πρόεδρος, σύμφωνα με το Anadolu.

“Έχουμε φέρει την αμυντική βιομηχανία μας σε αυτό το σημείο παρά τα εμπόδια. Το 2023, το εθνικό μαχητικό αεροσκάφος ελπίζουμε να βγει από το υπόστεγο. Θα θέσουμε σε λειτουργία την πρώτη από τις φρεγάτες μας, η οποία θα ενισχύσει τη δύναμή μας στις θάλασσες. Η ανάπτυξη πυραύλων συνεχίζεται εντός της Roketsan,” πρόσθεσε ο Ερντογάν.

“Δεν μπορούμε να αποδεχτούμε την στάση της Ελλάδας το τελευταίο διάστημα. Δεν μπορούμε να μείνουμε αδρανείς και σιωπηλοί σε αυτήν την επιθετική και εχθρική στάση. Κι εμείς απαντάμε με τα έργα μας (κάνει αναφορά στον Τayfun) αντί να παράγουμε λόγια, παράγουμε έργα.

Να… «μαζευτεί η Ελλάδα»

Ο τούρκος πρόεδρος,  κάλεσε παράλληλα την Ελλάδα να…μαζευτεί.

«Βέβαια η Ελλάδα την τελευταία περίοδο ακολουθεί μια επιθετική πολιτική κατά της Τουρκίας. Αυτό είναι απαράδεκτο. Απέναντι σε αυτή τη στάση δεν θα σιωπήσουμε και θα αντιδράσουμε όχι με λόγια αλλά με έργα. Έτσι η Ελλάδα θα πρέπει να μαζευτεί», είπε ο Ερντογάν, σύμφωνα με την ΕΡΤ.

Αναφερόμενος στις έρευνες για φυσικό αέριο στη Μεσόγειο, ο Ερντογάν σημείωσε ότι συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις για ένα ενεργειακό κόμβο.

Γεωτρήσεις και Θράκη

«Το υπουργείο Ενέργειας κάνει εκτεταμένο έργο. Η περιοχή της Θράκης θεωρείται ως το πλησιέστερο μέρος για τη δημιουργία ενός ενεργειακού κόμβου για παραγωγή και διανομή φυσικού αερίου στην Ευρώπη. Με τα γεωτρητικά και ερευνητικά πλοία που διαθέτουμε τόσο στη Μαύρη Θάλασσα όσο και στη Μεσόγειο, έχουμε την ευκαιρία να κάνουμε γεωτρήσεις σε διάφορες πηγές και να εξάγουμε φυσικό αέριο και από εκεί και να το πουλήσουμε σε τρίτες χώρες», είπε, παρότι ΟΗΕ και Δύση δεν αναγνωρίζουν τα τουρκολιβυκά μνημόνια.

Συνέχισε δε, υποστηρίζοντας σύμφωνα με τον Σκάι που δημοσιεύει και σχετικούς χάρτες, ότι «έρχονται προτάσεις προς αυτή τη κατεύθυνση από διάφορες χώρες. «Πρώτη στη σειρά είναι η Λιβύη. Μάς λένε πως μπορούμε να μπούμε σε μια τέτοιου είδους συνεργασία. Υπάρχει αυτή η κατάσταση».

You may also like

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΑΠΟ: Πολιτική