0

Ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας πραγματοποιεί σήμερα Πέμπτη, επίσκεψη εργασίας στην Ισπανία.

Πρόκειται για τη δεύτερη επίσκεψη του υπουργού Εξωτερικών στην Ισπανία, μετά την επίσκεψή του στη Μαδρίτη τον Ιούλιο του 2020, ενώ έπεται της επίσκεψης του Ισπανού ομολόγου του, Χοσέ Μανουέλ Αλμπάρες (José Manuel Albares Bueno) στην Αθήνα τον Δεκέμβριο του 2021.

Κατά την παραμονή του στη Μαδρίτη, ο υπουργός Εξωτερικών θα γίνει δεκτός από την πρόεδρο του Κογκρέσου των Αντιπροσώπων (Κάτω Βουλή) Μεριτσέλ Μπατέτ (Meritxell Batet). Θα έχει, επίσης, συνάντηση με τον πρόεδρο και μέλη της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων του Κογκρέσου των Αντιπροσώπων.

Στη συνέχεια, ο Νίκος Δένδιας θα έχει κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον Ισπανό ομόλογό του. Μετά το πέρας της κατ’ ιδίαν συνάντησης και των διευρυμένων συνομιλιών, προγραμματίζεται να λάβουν χώρα κοινές δηλώσεις στον Τύπο περί ώρα 16:45 (ώρα Ελλάδας).

Οι συνομιλίες αναμένεται να καλύψουν την ενίσχυση της διμερούς συνεργασίας και τον συντονισμό μεταξύ των δύο κρατών, ιδίως στην ΕΕ, ενόψει και της ανάληψης της Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ από την Ισπανία τον Ιούλιο του 2023, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών. Επιπλέον, σημειώνεται ότι αναμένεται να συζητηθούν η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, η ενεργειακή ασφάλεια, η επικείμενη Σύνοδος Κορυφής του ΝΑΤΟ στη Μαδρίτη, το μεταναστευτικό-προσφυγικό, η ευρωπαϊκή προοπτική των Δυτικών Βαλκανίων, καθώς και εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο και στη Βόρειο Αφρική, συμπεριλαμβανομένης της κατάστασης στη Λιβύη.

Κατά την επίσκεψη του υπουργού Εξωτερικών αναμένεται να υπογραφούν Μνημόνια Κατανόησης για Πολιτικές Διαβουλεύσεις και για τη συνεργασία στον τομέα της διπλωματικής εκπαίδευσης.

You may also like

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΑΠΟ: Πολιτική