0

Ολοκληρώθηκε η πολυεθνική τακτική άσκηση μετά στρατευμάτων Pirin Sentinel – 23, επιπέδου τάγματος, η οποία διεξήχθη στο πεδίο ασκήσεων Κορέν της Βουλγαρίας.

Στην άσκηση συμμετείχαν τμήματα της XXIII τεθωρακισμένης ταξιαρχίας «3ο Σι – Δορύλαιο», της 1ης Ταξιαρχίας Αεροπορίας Στρατού «Κιλκίς Λαχανά», καθώς και τμήματα των Ενόπλων Δυνάμεων της Βουλγαρίας και της Ιταλίας.

Βίντεο από την άσκηση

Η άσκηση Pirin Sentinel – 23 πραγματοποιήθηκε με πραγματικά πυρά και περιελάμβανε αντικείμενα επιχειρησιακής εκπαίδευσης με σκοπό την επαύξηση της επιχειρησιακής ετοιμότητας και διαλειτουργικότητας μεταξύ των συμμετεχουσών χωρών. Την τελική της φάση παρακολούθησαν ο Αρχηγός των Ενόπλων Δυνάμεων της Βουλγαρίας ναύαρχος Εμίλ Εφτίμοφ,ο διοικητής του Δ΄ Σώματος Στρατού «Θράκη» αντιστράτηγος Δημόκριτος Κωνσταντάκος, ως εκπρόσωπος του Αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Στρατού αντιστρατήγου Άγγελου Χουδελούδη και ο Αρχηγός των Χερσαίων Δυνάμεων της Βουλγαρίας, υποστράτηγος Ντεγιάν Ντέσκοφ.

Κατά την διάρκεια της Pirin Sentinel – 23 διαπιστώθηκε η άρτια οργάνωση, εκπαίδευση και επιχειρησιακή ετοιμότητα των ασκούμενων τμημάτων, καθώς και το υψηλό επίπεδο συνεργασίας και η ενίσχυση των δεσμών των συμμετεχουσών χωρών, τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση του ΓΕΣ.

You may also like

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΑΠΟ: Ειδήσεις