0

Με το σύνθημα “Ψηφίζουμε όλοι! Τους στέλνουμε πίσω το λογαριασμό” ο Αλέξης Τσίπρας καλεί τα οργανωμένα μέλη του κόμματος του να προσέλθουν στις κάλπες στις 15 Μαΐου και να τον εκλέξουν, ως μοναδικό υποψήφιο  γιαν τη θέση που ήδη κατέχει.

  Δεν είναι τυχαίο οτι επέλεξε τη λέξη “λογαριασμό” στο σύνθημα του , λέξη που παραπέμπει αυτή την εποχή στην ακρίβεια και στο λογαριασμό του ρεύματος που ‘καίει” πολλά νοικοκυριά. Ούτε είναι τυχαίο που κάλεσε τους καταναλωτες να μην πληρώνουν την ρήτρα αναπροσαρμογής στα τιμολόγια ρεύματος.

  Πιστεύει πως οι υψηλοί λογαριασμοί ρεύματος και γενικότερα η ακρίβεια είναι η “σπίθα” που χρειάζεται να πυροδοτήσει αντιδρασεις στους καταναλωτές και  να αλλάξει το πολιτικό κλίμα υπέρ του.

   Βεβαίως ξεχνά πως ως πρωθυπουργός την περίοδο 2017-2018 με τους “φουσκωμένους λογαριασμούς” της εποχής  -σύμφωνα με τη ΡΑΕ – , δεν έβγαλε τσιμουδιά , ούτε ζήτησε από  τους καταναλωτές να μην πληρώνουν τη σχετική ρήτρα, πολύ περισσότερο δεν την κατάργησε. Απλά την άφησε να λειτουργεί σε βάρος των οικιακών καταναλωτών σε μια περίοδο χαμηλών εισοδηματων.

 Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σιγά -σιγά επιστρέφει στην πολιτική του Κινήματος “Δεν πληρώνω” του 2010-11. Ψάχνει να βρει “εταίρους”  να …αναστήσει εκείνο το κίνημα που καλούσε τους πολίτες να μην πληρώνουν διόδια, ΕΝΦΙΑ, ρεύμα και άλλες υπηρεσίες ή φόρους.  

Τότε υποστήριζε όλα τα αιτήματα του κινήματος “Δεν πληρώνω” ενος κινήματος ιδιαίτερα καταστροφικό για τα μέλη του, που αναγκάστηκαν έπειτα από δικαστικές προσφυγές να πληρώσουν και τα χρωστούμενα και υπέρογκα πρόστιμα.

 Οι περισσότεροι θυμούνται τις δηλώσεις του κ Τσίπρα μπροστά στα διόδια:

  “Αν η κυβέρνηση δεν σταματήσει να κάνει τα στραβά μάτια στη διαπλοκή που μας κυβερνά όλα αυτά τα χρόνια, τότε πολύ σύντομα αυτός ο κόσμος, που αντιστέκεται στα διόδια, αύριο θα αντιστέκεται και σε άλλους τομείς της κοινωνικής ζωής. Είναι τώρα η ώρα να υπάρξει ένα τέλος σ’ αυτήν την αισχροκέρδεια…Δεν είναι  ιδιοτέλεια αυτή η πράξη αντίστασης. Είναι πράξη αξιοπρέπειας και όχι ιδιοτέλειας.

Μεγάλη ειρωνεία και ταυτόχρονα χονδροειδέστατη πολιτική κοροϊδία αποτέλεσε η φράση του, στα διόδια, πως  «αν φτάσουμε στο σημείο να κάτσουν στο σκαμνί πολίτες,  η αντίδραση θα είναι ακόμη μαζικότερη…».

  Τα μέλη του κινήματος “δεν πληρώνω” κάθισαν στο σκαμνί  επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Τσίπρας έκανε πως δεν τους γνωρίζει και καταδικάστηκαν σε φυλακίσεις  και επιβλήθηκαν πολλά πρόστιμα.

-Αρχαιολόγος, ο οποίος πιστεύοντας στο κίνημα «Δεν πληρώνω» διέσχιζε την Εγνατία οδό χωρίς να καταβάλει το αντίτιμο στα διόδια κλήθηκε να πληρώσει 21.000 ευρώ.

-Κατοικος Καλαμάτας έλαβε κλήσεις των 200 ευρώ η κάθε μια. Δεν δέχτηκε να τις  παραλάβει και του ζήτησαν  άδεια, πινακίδες και έτρεχε στα δικαστήρια.

Με πέντε μήνες φυλάκιση με τριετή αναστολή για διατάραξη της ασφάλειας των συγκοινωνιών καταδίκασε το δικαστήριο της Λαμίας μέλη του κινήματος “Δεν πληρώνω” για κινητοποίηση που είχαν πραγματοποιήσει στα διόδια της Αγίας Τριάδας στην εθνική οδό Αθηνών-Λαμίας.

Οσον αφορά την άποψη όλων αυτών για τον κ Τσίπρα,  την είπαν καθαρά:

“ Ο κ. Τσίπρας είχε έρθει αρκετές φορές στα διόδια, ακριβώς για να αντλήσει από την υπεραξία ενός κινήματος, το οποίο ήταν ανόθευτο. […] Ήρθε μόνο και μόνο για να δείξει ένα προφίλ αγωνιστικό που φυσικά το ξέχασε” ανέφερε τότε ο καταδικασθείς πρόεδρος της συντονιστικής επιτροπής του κινήματος  “Δεν πληρώνω”.

     Η ακρίβεια, η τρομακτική αύξηση της τιμής του ρεύματος, αντιμετωπίζεται στο μέτρο του δυνατού, με ολοκληρωμένα σχέδια για όλους τους καταναλωτές, με επιδοτήσεις, με μειώσεις φόρων με πλαφόν στις τιμές, που το κόστος τους επιβαρύνει τον κρατικό προϋπολογισμό. Η κατάληξη του …αντάρτικου των  “τζαμπατζήδων” της περασμένης δεκαετίας, απέδειξε πως τα μέλη του δεν ήταν εξυπνότερα των υπολοίπων Ελλήνων.

Γιατί υπάρχουν έξυπνοι πολιτικοί που τους εκμεταλλεύονται, τους πετάνε σαν στυμμένη λεμονόκουπα και στο τέλος τους στέλνουν και το λογαριασμό…

You may also like

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΑΠΟ: Απόψεις