0

Έμφαση στην δεντροφύτευση δίνει η Lamda Developement, στο πλαίσιο της αστικής ανάπλασης στο Ελληνικό.

Συγκεκριμένα, σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η ευρείας κλίμακας δεντροφύτευση στο Ελληνικό, στην πρώην έκταση του διεθνούς αεροδρομίου, στο πλαίσιο της μεγαλύτερης αστικής ανάπλασης στην Ευρώπη, που γίνεται από την Lamda Development.

Φυτεύτηκαν 180 επιπλέον δένδρα στο Ελληνικό

Οι νέες φυτεύσεις, σύμφωνα με ενημέρωση με αφορμή την παγκόσμια ημέρα περιβάλλοντος, ξεκίνησαν από το Experience Park, το πρώτο μέρος του Μητροπολιτικού Πάρκου που δόθηκε στο κοινό από τον περασμένο Δεκέμβριο. Εκεί, όπου υπήρχαν ήδη θάμνοι και δέντρα το πράσινο φυσικό περιβάλλον ενισχύθηκε περισσότερο με τη φύτευση 180 επιπλέον δέντρων, κυρίως ελιές και κυπαρίσσια και 50.000 επιπλέον θάμνων.

Συγχρόνως δεκάδες νέα δέντρα φυτεύτηκαν στο οικόπεδο όπου ξεκίνησαν ήδη οι εργασίες για την ανέγερση του κτιρίου ΑΜΕΑ και συγκεκριμένα στη βορειοδυτική πλευρά του στο τμήμα του μετώπου με την κατοικημένη περιοχή. Τα νέα αυτά δέντρα, μεταξύ των οποίων ελιές, χαρουπιές, κουτσουμπιές και άλλα ελληνικής προέλευσης, ταιριάζουν με το περιβάλλον και τη βλάστηση της περιοχής.

Είναι μεγάλου μεγέθους με ύψος που ξεπερνά τα 6 μέτρα. Το ύψος και ο όγκος τους όπως αναφέρεται από τους ειδικούς δημιουργεί μια πράσινη κατάφυτη ζώνη γύρω από το χώρο όπου θα ανεγερθεί το κτίριο για ΑΜΕΑ ώστε να μην επιβαρύνεται η γειτονική κατοικημένη περιοχή. Όπως έχει ανακοινωθεί με την ολοκλήρωση το 2023 του κτιρίου που θα φιλοξενηθούν 4 σωματεία ΑΜΕΑ το σύνολο της βλάστησης στον συγκεκριμένο χώρο θα ανέρχεται σε 12.000 φυτά και θάμνους καθώς και σε περισσότερα από 150 νέα δέντρα.

Φυτώριο που θα φιλοξενηθούν πάνω από 2.000 δένδρα

Την ίδια στιγμή η Lamda δημιουργεί φυτώρια στα οποία θα φιλοξενηθούν περισσότερα από 2.000 δέντρα που βρίσκονται μέσα στο χώρο του έργου όπου έχουν ήδη ξεκινήσει ή θα ξεκινήσουν εργασίες. Τα δέντρα αυτά προκειμένου να προστατευθούν θα κρατηθούν στα φυτώρια και θα μεταφυτευθούν σε άλλους χώρους του έργου.

Στο χώρο του Experience Park, συνολικής έκτασης 70 στρεμμάτων λειτουργεί και το Experience Centre, στο πλήρες ανακαινισμένο πρώην υπόστεγο της Πολεμικής Αεροπορίας, που είναι διατηρητέο, και αποτελεί το μεγαλύτερο στο είδος του διαδραστικό κέντρο επισκεπτών στο κόσμου όπου παρουσιάζεται με την βοήθεια των σύγχρονων τεχνολογιών η συνολική ανάπλαση της περιοχής.

You may also like

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΑΠΟ: Ειδήσεις