0

Οι εκτός ορίων προκλήσεις της Τουρκίας που φλερτάρει ανοιχτά με το θερμό επεισόδιο θέτουν σε ετοιμότητα της ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις για πάν ενδεχόμενο και προκειμένου να αντιμετωπιστεί το όποιο απευκταίο σενάριο.

Oι Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας ετοιμάζουν μια σειρά από αεροναυτικές ασκήσεις όλο το καλοκαίρι, με την πρώτη να είναι στις 14 του μήνα.

Οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις λαμβάνοντας υπόψη την κλιμακούμενη επιθετικότητα της Τουρκίας και προκειμένου να έχουν σε ετοιμότητα αρκετές μονάδες στο πεδίο προχωρούν στον προγραμματισμό μιας σειράς ασκήσεων, κυρίως αεροναυτικών σε όλο το εύρος της ελληνικής επικράτειας.

Η πλησιέστερη ημερολογιακά ελληνική αεροναυτική άσκηση είναι αύριο Τρίτη 14 του μήνα στην περιοχή μεταξύ Αστυπάλαιας, Τήλου και Ρόδου και η επόμενη άσκηση είναι στις 16 του μήνα στον Άη Στράτη.

Και οι δύο αυτές περιοχές είναι κοντά σε νησιά που… διεκδικεί η Τουρκία, αμφισβητώντας το καθεστώς τους και ζητώντας την αποστρατιωτικοποίησή τους.

Οι ασκήσεις αυτές από τις ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις είναι ένα έμπρακτο μήνυμα της Αθήνας ότι σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να απεμπολήσει τα κυριαρχικά της δικαιώματα.

You may also like

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΑΠΟ: Ειδήσεις