Πλεύρης
0

Τα κεντρικά χειρουργεία του ΓΝΕ «Θριάσιο» εγκαινίασε σήμερα ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης. Η ανακαινισμένη πτέρυγα των κεντρικών χειρουργείων του Γενικού Νοσοκομείου Ελευσίνας «Θριάσιο» είναι δωρεά των Αθανάσιου & Μαρίνας Μαρτίνου, συνολικού ύψους 4.800.000 ευρώ.

Η πρόθεση της δωρεάς από τους δωρητές εκφράστηκε το 2017, οπότε και άρχισαν οι προετοιμασίες υλοποίησης του εγχειρήματος. Η κατασκευή του έργου ξεκίνησε εν μέσω πανδημίας, το Νοέμβριο του 2020, και ολοκληρώθηκε το Μάρτιο του 2022. Μετά την ολοκλήρωση του έργου το ΓΝΕ «Θριάσιο» έχει αποκτήσει τις πλέον σύγχρονες χειρουργικές αίθουσες, παρέχοντας στους ασθενείς υψηλού επιπέδου υπηρεσίες υγείας.

Ο Θ. Πλεύρης ευχαρίστησε τους δωρητές που όπως είπε «δεν συνέβαλαν απλώς οικονομικά σε αυτό το έργο, αλλά συμμετείχαν σε όλο αυτό το εγχείρημα και σήμερα είμαστε εδώ και μπορούμε να ανακοινώσουμε στους πολίτες της περιοχής ότι αναβαθμίζουμε τα χειρουργεία».

Το Εθνικό Σύστημα Υγείας είναι οι άνθρωποι που εργάζονται στο ΕΣΥ και οι υποδομές του με κεντρικό άξονα τον ασθενή, πρόσθεσε την ομιλία του ο υπουργός Υγείας, προσθέτοντας: «Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να υπάρξουν αλλαγές σε όλα τα επίπεδα. Θα πρέπει να ενισχυθεί το Εθνικό Σύστημα Υγείας και ήδη μέσα σε αυτό το έτος, τους δύο επόμενους μήνες, έχουμε προκήρυξη για τις θέσεις 700 ιατρών, 910 λοιπού προσωπικού και 4.000 νοσηλευτών. Άρα, είναι κυρίαρχο θέμα η ενίσχυση του ΕΣΥ, όπως επίσης είναι κυρίαρχο θέμα και να αποτυπωθεί το “ευχαριστώ” στους ανθρώπους που βρέθηκαν όλο αυτό το διάστημα στο Εθνικό Σύστημα Υγείας, με οικονομικά κίνητρα και κίνητρα εξέλιξης τα οποία θα δοθούν και θα ανακοινωθούν το επόμενο διάστημα. Είναι, επίσης, οι υποδομές για τις οποίες έχουν διασφαλιστεί- εκτός από τις πολύ σημαντικές δωρεές που γίνονται- 1,5 δισ. ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης, τα 350 εκατ. είναι για τα νοσοκομεία και τα 250 εκατ. για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, ενώ ξεχωριστά είναι για τη ψηφιοποίηση και άλλα έργα».

Τέλος, ο Θ. Πλεύρης έκανε ξεκάθαρο πως στο νέο πλαίσιο λειτουργίας, προφανώς θα αλλάξουν και πολλά που έχουν να κάνουν με τη λειτουργία. «Δεν είμαστε διατεθειμένοι να υποχωρήσουμε σε καμία οργανωμένη μειοψηφία η οποία τόσα χρόνια κρατάει αυτό το σύστημα με αποτέλεσμα να μην αναδεικνύει τις δυνατότητες που έχει. Θέλω να τους ευχαριστήσω όλους -το λοιπό προσωπικό, τους νοσηλευτές, τους ιατρούς- όχι μόνο για αυτά τα δύο χρόνια της πανδημίας. Αυτά τα δύο χρόνια ενδεχομένως ανέδειξαν περισσότερο ένα έργο που γίνεται συνολικά και αδικούμε τις γυναίκες και τους άντρες του ΕΣΥ όταν αναφερόμαστε μόνο στην περίοδο της πανδημίας. Με πολύ μεγάλα προβλήματα μέσα στη 10ετή οικονομική κρίση έδιναν τις μάχες και ήρθε η ώρα οι αποφάσεις μας να έχουν γνώμονα την καλύτερη δυνατή παρεχόμενη υπηρεσία από τους ίδιους. Επιτέλους να καταλάβουν ότι τους αναγνωρίζουμε τη μάχη που δίνουν μέσα στο Εθνικό Σύστημα Υγείας».

Ο Α. Μαρτίνος από την πλευρά του, είπε πως είναι μία σημαντική στιγμή για τον ίδιο και τη σύζυγό του, που εγκαινιάζεται αυτό το έργο μετά από δύο χρόνια. «Είμαστε περήφανοι γι΄ αυτό το έργο και ευχαριστώ τον διοικητή για την άψογη συνεργασία. Μάλιστα, μου ζήτησε και είναι και ο πρώτος, μια εικόνα για να βάλουν στα χειρουργεία και διάλεξα το αντίγραφο της Παναγίας της Πορταΐτισσας που είναι θαυματουργή εικόνα του Αγίου Όρους και εύχομαι να κάνει πολλά θαύματα για τους ασθενείς».

Τα εγκαίνια τελέστηκαν από τον μητροπολίτη Μεγάρων και Σαλαμίνος Κωνσταντίνο και παρέστησαν η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Μ. Γκάγκα, η υφυπουργός Υγείας Ζ. Ράπτη, ο αντιπρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων Θ. Μπούρας, ο υφυπουργός Δικαιοσύνης Γ. Κώτσηρας, ο διοικητής της 2ης ΥΠΕ Χ. Ροϊλός, ο διοικητής του νοσοκομείου Δ. Αντωνίου, βουλευτές, εκπρόσωποι των Ενόπλων Δυνάμεων, εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης, καθώς και ιατρικό, νοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό του νοσοκομείου.

Ο κ. Αντωνίου σε δήλωση του ανέφερε:

«Ευχαριστούμε θερμά τον κύριο και την κυρία Μαρτίνου για αυτήν την μεγάλη δωρεά, αλλά και τη συνολική προσφορά τους στο νοσοκομείο μας.

Πλέον το Θριάσιο νοσοκομείο έχει αποκτήσει τις πιο σύγχρονες κτιριακές εγκαταστάσεις για το ΕΣΥ όσον αφορά στα χειρουργεία. Τις θερμές μου ευχαριστίες επίσης και σε όλους όσους συντέλεσαν στην υλοποίηση αυτού του μεγάλου και δύσκολου έργου, εξυπηρετώντας ταυτόχρονα τις ανάγκες των ασθενών για χειρουργικές επεμβάσεις με πλήρη ασφάλεια και αποδοτικότητα εν μέσω πανδημίας».

You may also like

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΑΠΟ: ΠΛΕΥΡΗΣ