0

Μία ακόμη πράξη του δράματος στην υπόθεση των τριών νεκρών κοριτσιών διαδραματίστηκε το πρωί του Σαββάτου στο κοιμητήριο του Αγίου Αθανασίου στην Πάτρα.

Λίγο πριν τις 7:30 το πρωί ξεκίνησε η εκταφή  για την σορό της 9χρονης Τζωρτζίνας.

Έπειτα από εντολή της 18ης ανακρίτριας, στο πλαίσιο της έρευνας για την ανθρωποκτονία της Τζωρτζίνας από την προφυλακισμένη μητέρα της Ρούλα Πισπιρίγκου, γίνεται το άνοιγμα του τάφου ώστε να ανακτηθεί το ταμπλετ που είχε τοποθετηθεί μέσα στο φέρετρο της 9χρονης.

Πριν την έναρξη της εκταφής τελέστηκε τρισάγιο. Παρούσα στη διαδικασία είναι και η ιατροδικαστής Πατρών Αγγελική Τσιόλα, όπως επίσης και εισαγγελικός λειτουργός αλλά και συγγενικά πρόσωπα της οικογένειας. Επί του παρόντος δεν έχει διευκρινιστεί αν εκτός από το τάμπλετ θα συλλεγούν και τρίχες από το κεφάλι της Τζωρτζίνας οι οποίες, σύμφωνα με τους ιατροδικαστές μπορούν να δώσουν πολύτιμα στοιχεία για την δηλητηρίαση της άτυχης Τζωρτζίνας με κεταμίνη.

Η διαδικασία ολοκληρώθηκε σε σύντομο χρονικό διάστημα και τώρα μένει να εξεταστεί το τάμπλετ προκειμένου να φανεί εάν μπορεί να δώσει περαιτέρω στοιχεία για τον θάνατο της 9χρονης από την θανατηφόρα δόση κεταμίνης.

Πισπιρίγκου: Δεν θα βρουν κάτι…

Τη Ρούλα Πισπιρίγκου επισκέφτηκε χθες στις φυλακές Κορυδαλλού, ο δικηγόρος της, Όθωνας Παπαδόπουλος, προκειμένου να διαπιστώσει την κατάσταση στην οποία βρίσκεται.

Σύμφωνα με όσα είπε, η Πισπιρίγκου «είναι σε μέτρια ψυχολογική κατάσταση, δεν σιτίζεται. Αρνείται να σιτιστεί, δεν πρόκειται για απεργία πείνας αλλά δεν έχει τη διάθεση να φάει. Έχει απώλεια βάρους και δεν προαυλίζεται. Από σήμερα έχει τηλεόραση στο κελί της γιατί το ζητούσε συνεχώς για να ενημερώνεται για τις εξελίξεις της υπόθεσης. Πιστεύω ότι αυτό θα της κάνει κακό και θα είναι επιβαρυντικό για τη ψυχολογία της».

Για την εκταφή της Τζωρτζίνας και τα λεγόμενα του Μάνου Δασκαλάκη, ο κ. Παπαδόπουλος ανέφερε πως η κατηγορούμενη «έχει ενημερωθεί για όσα έχει πει ο πρώην σύζυγός της εις βάρος της και από τους συγγενείς της που την επισκέφτηκαν νωρίτερα και δεν ασχολείται πλέον. Ενημερώθηκε και για την εκταφή της Τζωρτζίνας και θεωρεί ότι γίνεται άδικα η εκταφή της Τζωρτζίνας κι ότι δεν θα βρεθούν στοιχεία εις βάρος της».

Η μητέρα και η αδερφή της Ρούλας Πισπιρίγκου, την επισκέφθηκαν νωρίτερα προκειμένου να την δουν, να μιλήσουν μαζί της και να της δώσουν κάποια προσωπικά της αντικείμενα, ρούχα και χρήματα, ώστε να μπορεί να τρέφεται από το κυλικείο των φυλακών. Μεταξύ αυτών, όπως φαίνεται και από τις φωτογραφίες βρισκόταν και μια κεραία τηλεόρασης την οποία κρατούσε η Δήμητρα Πισπιρίγκου.

 

 

You may also like

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΑΠΟ: Ειδήσεις