0

Πραγματοποιήθηκε σήμερα η πρώτη τελετή βράβευσης των εργαζομένων του ΕΦΚΑ με τις καλύτερες επιδόσεις στην αποκλιμάκωση των εκκρεμών συντάξεων.

Μπορεί να είναι εικόνα 4 άτομα, άτομα που στέκονται και εσωτερικός χώρος

Η βράβευση έγινε παρουσία του υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Κωστή Χατζηδάκη, στο Σεράφειο του Δήμου Αθηναίων.
Στην εκδήλωση απονεμήθηκαν συνολικά 23 βραβεία σε εκείνους τους υπαλλήλους, τις ομάδες εργασίας και τις διευθύνσεις του ΕΦΚΑ, που παρουσίασαν την καλύτερη απόδοση στην έκδοση νέων συντάξεων.

Μπορεί να είναι εικόνα 4 άτομα, άτομα που στέκονται και εσωτερικός χώρος

Όπως αναφέρθηκε, οι εργαζόμενοι αυτοί συνέβαλαν καταλυτικά στο να μηδενιστούν οι εκκρεμότητες των ετών 2016, 2017 και 2018, ενώ, παράλληλα, δρομολογείται η οριστική αντιμετώπιση και των υπόλοιπων ληξιπρόθεσμων κύριων συντάξεων εντός του καλοκαιριού.

Μπορεί να είναι εικόνα 4 άτομα, άτομα που στέκονται και εσωτερικός χώρος

Παράλληλα, όπως σημείωσε στην ομιλία του ο κ. Χατζηδάκης, οι εκδόσεις νέων συντάξεων τον Μάιο άγγιξαν τις 30.000, κάτι που αποτελεί ρεκόρ όλων των εποχών για τον ΕΦΚΑ και αποτυπώνει την πρόοδο που έχει συντελεστεί τους τελευταίους μήνες.

Μπορεί να είναι εικόνα 1 άτομο και στέκεται

Αναλυτικά, απονεμήθηκαν 23 βραβεία, εντασσόμενα σε έξι κατηγορίες βραβεύσεων, με βάση ποσοτικά και ποιοτικά στοιχεία, που αντλήθηκαν από τον Πύργο Ελέγχου του ΕΦΚΑ για την ηλεκτρονική παρακολούθηση των εκκρεμών συντάξεων.

Μπορεί να είναι εικόνα 5 άτομα, άτομα που στέκονται, κουστούμι και εσωτερικός χώρος

Ενδεικτικά, βραβεύθηκαν:

 • Η Περιφερειακή Υπηρεσία Συντονισμού και Υποστήριξης-ΠΥΣΥ Ηπείρου & Κέρκυρας για τη μείωση εκκρεμοτήτων κύριων συντάξεων κατά 51,5% μέσα σε 15 μήνες.
 • Η ΠΥΣΥ Δυτικής Ελλάδας για τη μείωση εκκρεμοτήτων κύριων συντάξεων κατά 52,8% μέσα σε 15 μήνες.
 • Η ΠΥΣΥ Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης για τη μείωση εκκρεμοτήτων κύριων συντάξεων κατά 61,7% μέσα σε 15 μήνες.
 • Το ΝΑΤ για τη μείωση εκκρεμοτήτων κύριων συντάξεων κατά 73,3% μέσα σε 15 μήνες.
 • Το τ. ΤΣΑΥ για τη μείωση εκκρεμοτήτων κύριων συντάξεων κατά 71,8% μέσα σε 15 μήνες.
 • Η ομάδα του τ. ΤΑΠ- ΔΕΗ – Ενταχθέντα Ταμεία για τη μείωση εκκρεμοτήτων κύριων συντάξεων κατά 70,8% μέσα σε 15 μήνες.
 • Η εισηγήτρια Θωμοπούλου Μαρία της ομάδας του τ. ΙΚΑ της Α’ Διεύθυνσης Απονομών με μέσο όρο αποφάσεων 90/μήνα.
 • Η εισηγήτρια Μπαλάνη Χρυσούλα της ομάδας του τ. ΤΑΠ ΟΤΕ της Ε΄ Διεύθυνσης Απονομών με μέσο όρο αποφάσεων 161,4/μήνα.
 • Ο εισηγητής Ιβανούδης Βασίλειος της ομάδας του τ. ΟΓΑ Αναπηρίας με μέσο όρο αποφάσεων 87/μήνα.
 • Η εισηγήτρια Ευγενία Βαρδαλαχάκη της ομάδας του τ. ΟΓΑ της Γ΄ Τοπικής Διεύθυνσης Ηρακλείου Κρήτης με μέσο όρο αποφάσεων 59,2/μήνα.
 • Η εισηγήτρια Ελένη Αγγελοπούλου της ομάδας τ. ΟΓΑ της Τοπικής
 • Διεύθυνσης Α΄ Αχαΐας με μέσο όρο αποφάσεων 57,7/μήνα.
 • Η εισηγήτρια Χειροπούλου Ελένη της ομάδας του τ. ΟΓΑ της Τοπικής Διεύθυνση Ροδόπης με μέσο όρο αποφάσεων 58/μήνα.

Χατζηδάκης: «Οι εργαζόμενοι του ΕΦΚΑ σήκωσαν το μεγαλύτερο βάρος της αποκλιμάκωσης των εκκρεμών συντάξεων»

Ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Κωστής Χατζηδάκης, στην ομιλία του, υπογράμμισε, μεταξύ άλλων: «Η πρώτη τελετή βράβευσης των εργαζομένων του ΕΦΚΑ στόχο έχει την ηθική επιβράβευση, αλλά και την αναγνώριση της δουλειάς των εργαζομένων, που τον τελευταίο 1,5 χρόνο σήκωσαν το μεγαλύτερο βάρος της αποκλιμάκωσης των εκκρεμών συντάξεων.

Μπορεί να είναι εικόνα 15 άτομα και άτομα που στέκονται

Φτάσαμε στις 225.000 απονομές το 2021, ενώ το 2020 είχαμε 161.000 απονομές και το 2019 123.000. Τον Μάιο, οι εκδόσεις κύριων συντάξεων άγγιξαν τις 30.000, κάτι που δεν έχει συμβεί ποτέ στον ΕΦΚΑ. Μηδενίσαμε τις εκκρεμείς συντάξεις για τα έτη 2016, 2017, 2018 και, μέσα στις επόμενες ημέρες, κλείνουμε και το 2019.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τη φωτογραφία.

Οι εκκρεμείς συντάξεις του 2020 και του 2021 θα εκκαθαριστούν εντός του καλοκαιριού. Από τον Σεπτέμβριο, οι δυνάμεις του ΕΦΚΑ θα εστιάσουν στην άμεση αποκλιμάκωση των ληξιπρόθεσμων επικουρικών συντάξεων.

Όλα τα παραπάνω είναι αποτέλεσμα τόσο των υπαλλήλων, που δούλεψαν πιο συστηματικά, όσο και των δράσεων και των πολιτικών που υλοποιήσαμε σε οργανωτικό, ψηφιακό και διοικητικό επίπεδο.

Η νέα λογική των κινήτρων και των ελέγχων θα αποτελέσει την πυξίδα μας από εδώ και στο εξής και η σημερινή βράβευση των καλύτερων εργαζομένων και δομών του ΕΦΚΑ εντάσσεται σε αυτήν τη λογική. Ορισμένοι θα προσπαθήσουν να βρουν μια αντίφαση.

Πώς γίνεται ο Χατζηδάκης να κάνει κριτική στον ΕΦΚΑ και τους υπαλλήλους και από την άλλη να τους βραβεύει. Όσοι προτρέξουν και το πουν αγνοούν ότι η λογική των κινήτρων και των ελέγχων είναι μέρος μιας σύγχρονης διοίκησης! Να επιβραβεύεις από τη μια εκείνους που κάνουν καλά τη δουλειά τους και να τους δίνεις κίνητρα, για να γίνουν ακόμα καλύτεροι και από την άλλη να ελέγχεις και να θέτεις προ των ευθυνών τους εκείνους που επιμένουν να μένουν πίσω σε μια παλιά αντιπαραγωγική λογική».

Οι δηλώσεις του υφυπουργού Εργασίας, Πάνου Τσακλόγλου:

Από την πλευρά του, ο υφυπουργός Εργασίας, Πάνος Τσακλόγλου, δήλωσε: «Όταν ο πρωθυπουργός μου ανέθεσε το πόστο του υφυπουργού Εργασίας, πριν από τρία σχεδόν χρόνια, το πρόβλημα των εκκρεμών συντάξεων έμοιαζε σχεδόν άλυτο. Όμως, με μεθοδικές ενέργειες σε όλα τα επίπεδα, οργανωτικό, τεχνολογικό, διοικητικό και με συλλογική προσπάθεια της πολιτικής ηγεσίας, της διοίκησης και, φυσικά, των υπαλλήλων του ΕΦΚΑ, έκτοτε έχει γίνει απίστευτη πρόοδος.

Αδιάψευστος μάρτυρας ο αριθμός των συνταξιοδοτικών αποφάσεων που έχουν εκδοθεί -τόσο στο σύνολο όσο και ανά πρώην ταμείο- και, μάλιστα, μέσα σε ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες, όπως αυτές της πανδημίας. Χρησιμοποιώντας όλα τα διαθέσιμα εργαλεία και, ιδίως, τις πρόσφατα ψηφισθείσες διατάξεις για «συντάξεις fast track» και «συντάξεις εμπιστοσύνης», εκτιμούμε ότι ο μεγάλος όγκος των υπόλοιπων κύριων εκκρεμών συντάξεων θα εκκαθαριστεί μέσα στο καλοκαίρι».

Διοικητής ΕΦΚΑ: «Άνθρωποι της “πρώτης γραμμής” οι εργαζόμενοι»
Ο διοικητής του ΕΦΚΑ, Παναγιώτης Δουφεξής, τόνισε: «Σήμερα, τιμούμε για πρώτη φορά τους ανθρώπους που στηρίζουν το κοινωνικοασφαλιστικό σύστημα της χώρας μας, δίνοντας καθημερινή μάχη με παθογένειες ετών, προκειμένου να εκδώσουν τις συντάξεις των πολιτών το συντομότερο δυνατόν.

Είναι κυριολεκτικά οι άνθρωποι της «πρώτης γραμμής» που κατάφεραν σε αντίξοες συνθήκες, με ασφαλιστική ιστορία που δεν έχει ψηφιοποιηθεί πλήρως, με πληροφοριακά συστήματα των τέως Ταμείων που δεν «μιλούσαν» μεταξύ τους, να φέρουν εκπληκτικά αποτελέσματα στο επίπεδο της αποκλιμάκωσης των εκκρεμοτήτων. Στο επίκεντρο των κοινών προσπαθειών μας ο πολίτης που δικαιούται από τον φορέα άσκησης κοινωνικής πολιτικής μια ποιοτική – ευρωπαϊκού επιπέδου – εξυπηρέτηση».

Τους εργαζόμενους του ΕΦΚΑ βράβευσαν ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Κωστής Χατζηδάκης, ο υφυπουργός Εργασίας, Πάνος Τσακλόγλου, η γενική γραμματέας Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Παυλίνα Καρασιώτου, ο διοικητής του ΕΦΚΑ, Παναγιώτης Δουφεξής, ο διοικητής του ΝΑΤ, Κωνσταντίνος Τσαγκαρόπουλος, ο πρόεδρος του Μετοχικού Ταμείου Πολιτικών Υπαλλήλων, Νώντας Ατσαβές, οι υποδιοικητές του ΕΦΚΑ, Αλέξανδρος Βαρβέρης, Νίκος Χουρδάκης, Γιώργος Γκράτσιος και Νίκος Παγώνης και ο επικεφαλής της ομάδας έργου για τις συντάξεις, Μιχάλης Κεφαλογιάννης.

You may also like

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΑΠΟ: Ειδήσεις