0

Μήνυμα στην Τουρκία έστειλε από το Κόσοβο, όπου πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη, ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας.

Ο υπουργός Εξωτερικών κάλεσε την Άγκυρα να απομακρυνθεί από την προκλητικότητα του τελευταίου διαστήματος: «Οι έντονες εκφράσεις, οι προκλητικές δηλώσεις δεν βοηθούν. Αυτό το οποίο θα πρέπει να κάνει η τουρκική πλευρά είναι να απέχει από τέτοιες εκδηλώσεις. Να φροντίσει ώστε να υπάρχει ηρεμία και οι σχέσεις μας να κινούνται πάντοτε στο πλαίσιο το Διεθνούς Δικαίου και του Διεθνούς Δικαίου της Θάλασσας, και του σεβασμού στην εδαφική ακεραιότητα των χωρών.

Νομίζω ότι αυτός είναι ένας άξονας, που θα μπορούσε να βοηθήσει».

Ο κ. Δένδιας συμπλήρωσε ότι έχει πάντα την εντύπωση «ότι ένα μεγάλο μέρος της τουρκικής κοινωνίας προσβλέπει σε μια ευρωπαϊκή πορεία για την Τουρκία. Ελπίζω ότι και η τουρκική κυβέρνηση θα συμμερίζεται αυτόν τον πόθο της τουρκικής κοινωνίας και θα ενεργεί και κινείται ανάλογα».

Για την επίσκεψη στην Πρίστινα είπε ότι στο επίκεντρο βρέθηκε η ενεργειακή διασυνδεσιμότητα, το μέλλον και η σταθερότητα στα Δυτικά Βαλκάνια.

«Για την κυβέρνηση Μητσοτάκη το κύριο διακύβευμα είναι πάντα η ειρήνη, η σταθερότητα και η ευρωπαϊκή πορεία. Πάνω σε αυτό τον άξονα κινούμαστε» κατέληξε.

You may also like

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΑΠΟ: Πολιτική