0

Ο 69χρονος Βλαντίμιρ Πούτιν εμφανίστηκε να περπατά κουτσαίνοντας και να κάθεται με μια κουβέρτα στα γόνατά του κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων για την Ημέρα της Νίκης στη Μόσχα σήμερα, εγείροντας νέες αμφιβολίες για την υγεία του.

Όμως σε αρκετά σημεία -μεταξύ άλλων όταν έφυγε από το βήμα ομιλίας και πήγε στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη για να καταθέσει στεφάνι- ο Πούτιν φάνηκε να περπατάει με βαρύ βήμα, σαν να προσπαθούσε να συγκαλύψει ότι κούτσαινε.

Κατά τη διάρκεια της ίδιας της παρέλασης, δε, εθεάθη να κάθεται με μια χοντρή κουβέρτα στα γόνατά του, παρά το γεγονός ότι γηραιότεροι βετεράνοι πολέμου κάθονταν γύρω του με ακάλυπτα τα γόνατά τους.

Από μόνα τους αυτά τα δύο περιστατικά θα ήταν αρκετά εύκολο να απορριφθούν -αλλά αν τα συνδυάσουμε, θα διαλύσουν ελάχιστα τις επίμονες φήμες ότι ο Πούτιν πάσχει από προβλήματα υγείας».

Οι έντονες φήμες το τελευταίο διάστημα για την υγεία του Πούτιν

Το τελευταίο διάστημα, όπως θυμίζει και η Daily Mail, κυκλοφορούν φήμες για την υγεία του Πούτιν, μεταξύ των οποίων και κάποιες που αναφέρουν ότι είχε υποβληθεί σε εγχείρηση για αντιμετώπιση καρκίνου.

Ο Valery Solovei, ένας πολιτικός αναλυτής και εξέχων επικριτής του Πούτιν, άρχισε να διαδίδει τη φήμη στα τέλη του 2020, ενώ ανέφερε επίσης ότι ο Ρώσος πρόεδρος πάσχει από Πάρκινσον.

Οι φήμες απέκτησαν τέτοια απήχηση που το Κρεμλίνο αναγκάστηκε να βγει και να τις διαψεύσει, με τον εκπρόσωπο του Πούτιν, Ντμίτρι Πεσκόφ, να επιμένει ότι το αφεντικό του χαίρει «άκρας υγείας» και ότι κάθε φήμη περί του αντιθέτου είναι «πλήρης ανοησία».

Όμως οι ψίθυροι αρνούνται σταθερά να εκλείψουν και έχουν ενταθεί από τότε που ξεκίνησε ο πόλεμος στην Ουκρανία, με τους επικριτές να υποστηρίζουν ότι ο Πούτιν δείχνει να μην αισθάνεται καλά στις τηλεοπτικές εμφανίσεις του και είναι εμφανώς πρησμένος στο πρόσωπό του.

Πλάνα που διέρρευσαν από μια συνάντηση με τον πρόεδρο της Λευκορωσίας Αλεξάντερ Λουκασένκο στα πρώτα στάδια του πολέμου φάνηκε επίσης να δείχνουν έντονο τρέμουλο στα χέρια και τα πόδια του Πούτιν.

Το τρέμουλο είναι ένα από τα κύρια συμπτώματα της νόσου Πάρκινσον – μια πάθηση από την οποία πιστεύεται ότι έπασχε ο Χίτλερ προς το τέλος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.

Καθώς ο Πούτιν καθόταν με τον Λουκασένκο, εθεάθη να πιάνει το μπράτσο της καρέκλας του -ίσως σε μια προσπάθεια να αποτρέψει περαιτέρω τρέμουλο.

Στη συνέχεια πήρε μια παρόμοια πόζα -αυτή τη φορά πιάνοντας την άκρη ενός τραπεζιού- κατά τη συνάντησή του με τον υπουργό Άμυνας Σεργκέι Σοϊγκού, λίγες εβδομάδες αργότερα.

Στη συνέχεια ήρθε μια λειτουργία την Κυριακή του Πάσχα κατά τη διάρκεια της οποίας ο Ρώσος ηγέτης έκανε ασυνήθιστες κινήσεις με τα χείλη του ενώ άκουγε τη λειτουργία.

Μπορούσε να τον δει κάποιος να κάνει τις ίδιες κινήσεις με τα χείλη του μετά την παρέλαση για την Ημέρα της Νίκης τη Δευτέρα, καθώς περπατούσε με τον Σοϊγκού για να καταθέσουν στεφάνι.

Στο βίντεο της Daily Mail μετά το 3:30:

You may also like

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΑΠΟ: Ειδήσεις