0

«Ο τουριστικός κλάδος αποτελεί σημαντικό κρίκο στην ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας. Μέλημά μας είναι οι εργαζόμενοί του να λαμβάνουν το “μέρισμα” που τους αναλογεί από την ανάπτυξη αυτή, στην οποία συμμετέχουν ενεργά. Αυτό επιτυγχάνεται τόσο μέσα από την αύξηση των μισθών, όσο και από την διασφάλιση άριστων συνθηκών εργασίας».

Αυτό δήλωσε η υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Δόμνα Μιχαηλίδου, μετά τη συνάντηση που είχε σήμερα στο γραφείο της με την υπουργό Τουρισμού, Όλγα Κεφαλογιάννη.

«Κύριο μέλημά μας» προσέθεσε η Δόμνα Μιχαηλίδου, «είναι η στήριξη του εργατικού δυναμικού στον τουρισμό, ειδικά ενόψει της θερινής περιόδου. Ένα μέτρο προς αυτή την κατεύθυνση είναι ότι φέραμε εφέτος πιο μπροστά την αύξηση στον κατώτατο μισθό, προκειμένου να καλύψουμε και όσους συμπολίτες μας εργάζονται στον τουρισμό και δεν καλύπτονται από συλλογική σύμβαση. Για εμάς, στο υπουργείο Εργασίας, η προστασία των εργαζομένων και η διασφάλιση των δικαιωμάτων τους αποτελούν ακρογωνιαίο λίθο των πολιτικών μας. Γι’ αυτό και η απαρέγκλιτη τήρηση της εργατικής νομοθεσίας στον τουριστικό κλάδο είναι βασικό μέλημά μας».

Από την πλευρά της, η υπουργός Τουρισμού, Όλγα Κεφαλογιάννη, ανέφερε: «Ιδιαίτερα εποικοδομητική ήταν η συνάντηση σήμερα με την υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, κ. Δόμνα Μιχαηλίδου. Κοινός τόπος της συζήτησης, αλλά και πεδίο μέριμνάς μας, αποτελεί το πλέον σημαντικό κεφάλαιο του ελληνικού τουρισμού, που είναι ο ανθρώπινος παράγοντας. Θέλουμε εργαζόμενους με εξασφαλισμένα δικαιώματα και καλές συνθήκες εργασίες, με στόχο την περαιτέρω βελτίωση της ποιότητας του σύγχρονου τουριστικού προϊόντος».

You may also like

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΑΠΟ: ΜΙΧΑΗΛΙΔΟΥ